Monştrii sacri ai Preistoriei
Monştrii sacri ai Preistoriei
Decembrie este „Luna Preistoriei” la Discovery World, ocazie cu care postul aduce patru programe în premieră: „Apocalipsa animalelor”, „Ultimele zile ale dinozaurilor”, „Adevărul despre dinozauri” şi „Ucigaşii preistorici”.
.
Oamenii se tot „împiedică” de fosilele de dinozauri de câteva milenii încoace, dar a durat ceva timp până când am reuşit să înţelegem adevărata natură a creaturilor preistorice.
Chinezii credeau că le aparţineau dragonilor şi le foloseau în medicina tradiţională, practică ce continuă şi până în ziua de azi. Cât priveşte Europa, pentru o bună bucată de vreme s-a considerat că rămăşiţele dinozaurilor datau de la Marele Potop.
Termenul de „dinozaur” apare abia în prima jumătate a secolului al XIX-lea, datorită biologului englez Richard Owen, iar entuziasmul pentru creaturile preistorice a luat avânt în Anglia victoriană.
Primii vânători de fosile din SUA foloseau dinamită pentru a scoate oasele la suprafaţă, metoda care i-ar fi făcut pe paleontologii moderni să se ia cu mâinile de cap. Atracţia publicului pentru dinozauri s-a concretizat în seriile de filme Godzilla şi Jurasik Park, aceasta din urmă contribuind la gradul de popularitate la care a ajuns prădătorul preistoric T-rex.
.
Citeşte textul integral în revistă.