; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

The Lord of the Rings

În ce stadiu se află noul serial de la Amazon, „Stăpânul inelelor”. Cum se va implica Peter Jackson

10 April 2018

După negocierile de anul trecut Amazon a cumpărat drepturile de adaptare pentru televiziune ale seriei „Stăpânul inelelor' / „The Lord of the Rings' pentru suma incredibilă de 250 de milioane de dolari.

Ambiția studiourilor este să facă un serial cu un „succes la fel de mare ca Urzeala tronurilor', așa că bugatul producției a fost anunțat ca fiind de 1 miliard de dolari. Hollywood Reporter a încercat să afle în ce stadiu se află acum megaproducția cu care Amazon, cu platforma sa de streaming Prime Video, vrea să devină un concurent serios pentru Netflix.

Sunt prevăzute mai multe sezoane, încă nu s-a hotărât câte, care să țină Pămânul de Mijloc pe micile noastre ecrane cel puțin cinci ani! Ceea ce ar însemna ca fiecare sezon să coste undeva în jur de 200 de milioane de dolari, echivalentul unui blockbuster hollywoodian. Numai drept comparație, HBO a pus la bătaie „doar' 90 de milioane de dolari pentru ultimul sezon din „Urzeala tronurilor' / „Game of Thrones'.

Conform contractului semnat de New Line Cinema (filială a Warner Bros), HarperCollins (editorul anglosaxon al „Stăpânului inelelor') și deținătorii drepturilor asupra operei lui Tolkien, Amazon ar trebui să se miște rapid și să înceapă producția în maximum doi ani, altfel pierde drepturile de ecranizare.

Hollywood Reporter a mai aflat că Amazon are dreptul de a folosi câteva elemente din filmele regizate de Peter Jackson. Iar cineastul neozeelandez este în negocieri cu Amazon pentru a fi producător executiv al serialului. „Eu cred că Amazon se va inspira din franciza creată de Peter Jackson', a declarat Peter Nelson, purtătorul de cuvânt al regizorului.

Serialul produs de Amazon nu va copia filmele, se va concentra pe evenimentele anterioare constituirii Frăției Inelului, dar deocamdată nu se știe exact pe ce povești va merge. Site-ul francez „Le Point Pop' a vorbit anul trecut cu un psecialist în opera lui Tolkien care explica atunci că Amazon „ar putea să se concentreze, pentru primul sezon, ori pe tinerețea lui Aragorn (personaj interpretat de Viggo Mortensen în saga cinematografică) ori pe povestea lui Gollum'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare