; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Impact nimicitor

20 February 2010

.

Pro Tv – 22.45

.

(Deep Impact)
Acţiune, SUA, 1998
Regia: Mimi Leder
Cu: Robert Duvall, Tea Leoni, Elijah Wood, Vanessa Redgrave, Morgan Freeman

.

Impact nimicitor

O cometă este pe cale de a se ciocni cu Pămîntul şi oamenii trebuie să accepte faptul că un asemenea eveniment le-ar putea răpi viaţa. Cel care descoperă pericolul este un tînăr, Leo Biederman (Elijah Wood), de numai 14 ani, membru al Clubului de Astronomie nu din pasiunea pentru stele, ci din iubirea faţă de Sarah Hotchner (Leelee Sobieski) care îşi petrece toată ziua studiind cerul şi astrele. Întîmplarea face ca Leo să observe un grup de stele aşezate bizar. Nu ştie să identifice cometa, însă puţin mai tîrziu un specialist în astronomie îşi dă seama de pericol. Din nfericire, acesta moare ulterior într-un accident de maşină.

Preşedintele (Morgan Freeman) anunţă oficial existenţa cometei şi riscurile pe care le-ar impune ciocnirea ei cu Pămîntul, însă roagă oamenii să nu intre în panică, deoarece are deja o soluţie de prevenire a dezastrului. El a pus la cale un plan prin care încearcă să păstreze în viaţă cît mai mulţi oameni. Astfel, preşedintele a trimis o echipă de astronauţi în spaţiu pentru a devia cometa de pe traiectoria sa.

Planul B al preşedintelui este construirea unei peşteri imense care poate adăposti doar un milion de oameni însă. Dintre aceştia, 200 000 sunt oameni de ştiinţă, artişti, oficiali şi medici. Restul urmează să fie stabiliţi în urma unei loterii care seamănă pentru majoritatea oamenilor cu un joc de-a v-aţi ascunselea cu moartea. Tînărul amator Leo, care a descoperit existenţa cometei, are privilegiul de a intra în peştera salvatoare alături de familia lui, însă prietena sa, Sarah, şi părinţii acesteia rămân afară, în vizorul morţii. Unul dintre trimişii preşedintelui în spaţiu are însă un plan care poate fi salvator.

.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare