Homepage  / Vedete româneşti

Ilona Brezoianu, momentul adevărului! „Am momente când devin răutăcioasă, irascibilă şi uneori prea comodă”. EXCLUSIV

Ilona Brezoianu, momentul adevărului! „Am momente când devin răutăcioasă, irascibilă şi uneori prea comodă”. EXCLUSIV
11

de Cătălina Matei,

Pentru Ilona Brezoianu, umorul și autoironia sunt mai mult decât niște „cerințe” în fișa postului, căci actrița aplică această „combinația”, cu succes, și în viața personală.

Vara asta, Ilona Brezoianu, care a împlinit 33 de ani la sfârșitul lui iunie, se răsfață din plin cu escapade de tot felul. După câteva zile petrecute la noi în țară, la munte, actrița a fost plecată în Franța, la Paris, unde nu a ratat Disneyland. Iar sezonul estival încă nu s-a încheiat. Între timp, a ajuns cu echipa de la „Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1, „divizia din weekend”, la mare, de unde vor transmite în această săptămână.

Printre escapadele sale estivale, am reușit să o provocăm pe Ilona și la câteva mărturisiri. Detalii, imediat…

„Mangalița”, „Las Fierbinți”, „eXtra Factor”, „Atletico Textila”, ”iUmor”, „Super Neatza de Weekend”, piesele de teatru în care joci… plus producțiile de pe YouTube. În toate, folosești umor în cantități industriale, vorba cântecului.  De unde ai atâtea resurse?

E greu de spus că sunt o sursă inepuizabilă de umor. Sunt multe şi momentele în care mă simt blocată sau nu am inspiraţie în anumite situaţii… dar atunci admit că mi se termină bateria şi plec într-o vacanţă câteva zile, mă adun şi revin cu forţe noi.  În general privesc totul cu umor chiar şi atunci când trec prin situaţii mai puţin plăcute. Viaţa e făcută din lucruri simple, noi avem tendinţa s-o complicăm.

Ce îți place cel mai tare la ceea ce faci?

E greu de ales un singur lucru care îmi place cel mai tare la ceea ce fac, având în vedere că am un “ meniu diversificat” de la teatru, televiziune, filme, şi  „influencereală” să spunem aşa… practic încerc să le dau oamenilor din bucuria cu care trăiesc. Să ofer emoţie pe scenă, să-i fac să râdă în faţa televizoarelor, să fac rolurile cu care să rămână în minte, sau le recomand tot felul de locuri sau lucruri care mi se pare de folos. Cel mai tare îmi place când le văd bucuria din ochi atunci când se întâlnesc cu mine.

Dacă ai face o listă cu toate calitățile tale, ce loc ar ocupa autoironia? Și cum ar arăta un top 3?

Probabil autoironia e pe primul loc, nu prea există situaţii din viaţa mea în care să nu râd de mine. La calităţi aş mai trece empatia şi faptul că sunt sociabilă (asta a zis prietena mea care e acum lângă mine).

Și dacă vorbim despre defecte… care sunt primele 3 pe care ni le poți dezvălui?

Ups aici cred că e lista mai lungă… Cred că am momente când devin răutăcioasă, irascibilă şi uneori prea comodă. Îmi e greu să ies din zona de confort.

Dintre rolurile dramatice, tragice de-a dreptul, pe care ți-ar plăcea să-l joci pe o scenă sau chiar într-un film?

Nu am un rol preferat pe care mi-ar plăcea să-l joc… În general accept orice provocare pe care mi-o oferă această meserie şi încerc să fac un rol pe care-l primesc cât de bine pot. Doar să fie bine scris şi ofertant. Unul din farmecele acestei meserii este că îţi pune piedici şi atunci când îţi pui mintea la contribuţie e cel mai frumos.

Apropo de film, ce urmează pe marile ecrane?  În ce producții mai joci?

Momentan urmează să apară în toamna filmul “Încă două lozuri” în regia lui Paul Negoescu unde am avut plăcerea să joc alături de Alexandru Papadopol, Dorian Boguta şi Dragoş Bucur. Am avut un rol mic dar foarte frumos. Şi abia aştept să văd şi eu filmul.

Revenind la TV, la ce te uiți tu, în afara producțiilor în care apari?

În ultima perioadă mă uit mai rar la televizor fiindcă am tot fost plecată.. Am tot mers în vacanţe şi m-am plimbat. Dar când am chef de o seară la tv mă uit la seriale său şi unele emisiuni de la noi.

Ce (nu) îți place la tine când te vezi pe micul / marele ecran?

Ooo. Aici am atins un punct sensibil. De exemplu nu-mi place cum îmi sună vocea, mi se pare că e uşor stridentă, nasul e foarte strâmb la fel şi dintii care nu vor mai fi strâmbi că tocmai mi-am pus aparat dentar. Deci lucrez la ceea ce nu-mi place…

Dincolo de profesia ta, în ce alt domeniu crezi că ai mai putea excela?

Dincolo de actorie cred că aş putea avea o carieră în muzică pentru că îmi place şi din spusele altora chiar aş putea excela dacă aş lucra la asta. Mai ales  că atunci când cânt simt că  mă ridic de la pământ. E o senzaţie specială.

https://www.youtube.com/watch?v=aUX3AE2MT3k&ab_channel=TeCunoscDeUndeva

Ce-ți place să faci cel mai mult când ajungi acasă, la părinții tăi?

În primul rând când ajung acasă mănânc ce mi-a gătit mamă care găteşte divin, apoi îmi place să dorm pentru că acolo mă simt cea mai liniştită. Şi să povestesc cu ai mei, să beau o bere cu tata şi să îmi facă mama un masaj… Practic mă răsfăţ.

Și ce planuri de vacanță ai pentru vara aceasta?

Acum scriu interviul de la munte unde e superb, de aici plec la Paris, apoi în Italia, apoi Bulgaria, şi din nou aici la munte…Deci am ceva activitate turistică vara asta.

Ilona-Brezoianu-vacanta-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Cum arată o zi obișnuită din viața ta, dincolo de actorie?

Viaţa mea nu e cu nimic diferită faţă de cea a altor oameni… Mă trezesc beau cafeaua, nu prea mănânc dimineaţa, merg la repetiţii sau pe unde am treabă apoi mă întorc acasă şi mă culc devreme pentru că m-am obsinuit aşa. Deci nu fac nimic special. Maxim seara mai ies cu prietenii la o cină în oraş pentru că nu prea am timp să gătesc.

Și dacă am putea face un salt în viitor – fără ncio legătură cu reclama care rulează în prezent, peste 20 de ani de-acum încolo, iar fiica ta ar veni și ți-ar spune că vrea să dea la Teatru… cum ai reacționa?

Ar fi culmea să-i interzic unui copil sau să-i frâng aripile.. eu făcând meseria asta.. I-aş spune că e o meserie frumoasă şi că dacă simte că asta vrea o s-o susţin atât cât pot să-i fie bine. I-aş spune că uneori nu e uşor, ai şi multe dezamgiri dar nu cred că cineva ar trebui să-i interzică unui copil să facă ceea ce îşi doreşte. Am cunoscut mulţi oameni cu genul ăsta de regrete. Şi multe din cauza părinţilor. Ceea ce faci, mai exact meseria pe care ţi-o alegi sta oarecum la baza fericirii tale.

ilona-brezoianu-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  4 / 11

Sursa foto: Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton