; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ilinca şi Alex Florea au câştigat finala Eurovision România

Ilinca şi Alex Florea au câştigat finala Eurovision România. Ascultă piesa „Yodel it!”

06 March 2017

Duminică, 5 martie, în cadrul unui show difuzat în direct de TVR 1, au fost aleşi cei care ne vor reprezenta anul acesta la concursul Eurovision.

 Vezi galeria foto >

În urma televotului câştigători ai Selecţiei Naţionale au fost desemnaţi Ilinca şi Alex Florea.

Piesa „Yodel it!' a primit 10.377 de voturi de la public. Melodia a fost compusă de Mihai Alexandru, pe versurile textierei Alexandra Niculae.

Pe locul al doilea s-a clasat Mihai Trăistariu cu piesa „I Won’t Surrender', care a obţinut 5.201 voturi.

Pe locul trei au fost cei de la Instinct, cu „Petale', melodie care a înregistrat 3.063 de voturi.

Ilinca și Alex merg la Kiev

„Mulţumim TVR pentru tot sprijinul pe care ni l-a oferit până acum. Avem ocazia să continuăm acest vis frumos cu ajutorul Televiziunii Române. Le mulţumim telespectatorilor care ne-au votat şi sperăm să-i facem mândri. La Kiev îi vom reprezenta pe toţi cei care au fost în această seară în finala Eurovision', declarat Ilinca şi Alex Florea, câştigătorii Eurovision România.

„Sunt sigură că cei doi tineri ne vor reprezenta frumos la Kiev şi vom „yodeli' împreună în această familie a Eurovision. Urmează pentru noi o perioadă încărcată în care vom pregăti spectacolul de la Kiev. Sunt foarte mulţumită de întreaga organizare, dar şi pentru că studioul TVR a fost o sală plină de emoţie şi bucurie – cred că acesta este cel mai important lucru. Mă bucur că telespectatorii de acasă au votat în număr atât de mare, 31.694 de voturi', a spus  Iuliana Marciuc, producător general Eurovision România.

Cei doi au participat la „Vocea României' și „X Factor'

Ilinca provine dintr-o familie de muzicieni şi studiază muzica de la 7 ani. La 14 ani a concurat la „X factor', ca membră a unei trupe de patru fete, ajungând până în galele live.

La 16 ani trece prin experienţa „Vocea României', ajungând până în semifinale alături de Loredana. Apoi a participat alături de antrenoarea ei în turneul naţional şi a colaborat cu mai multe instituţii de cultură din ţară: Filarmonica Iaşi, Opera Română Cluj, Teatrul Dramatic Braşov.

Alex Florea a început să cânte de la vârsta de 16 ani. Mihai Trăistariu l-a îndreptat atunci către o şcoală de muzică şi apoi către festivaluri. În prezent, Alex este masterand al Facultăţii de Arte, Secţia Teatru a Universităţii Ovidius Constanţa. A încercat cu fratele său la „X Factor' în 2014, dar au fost rivali, iar în 2015 a fost concurent şi la „Vocea României'.

Concursul Eurovision va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Reprezentanul ţării noastre va concura în prima parte a celei de-a doua semifinale. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 42 de ţări.

Elveţia va fi reprezentată de o cântăreaţă din România, Miruna Mănescu.

Citește și: Cine sunt cei 10 finalişti ai selecţiei naţionale Eurovision 2017

 O româncă va reprezenta Elveţia la Eurovision 2017

Eurovision 2017: Lora s-a retras din competiție și nu va participa la Selecţia Naţională

Eurovision 2017: Din juriu fac parte Luminiţa Anghel, Ovi Jacobsen, Adrian Romcescu, Paula Seling şi Andrei Tudor

Eurovision 2017: Peste 80 de artişti vor să reprezinte România la concursul de la Kiev

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare