; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ilie nastase 2

Ilie Năstase, invitatul Irinei Păcurariu în emisiunea „Rețeaua de idoli”, difuzată de TVR 2

28 September 2020

Are o carieră formidabilă în spate, o personalitate copleşitoare și, mai mult, a fost primul idol din tenis. Irina Păcurariu continuă seria interviurilor de elită, marca „Reţeaua de idoli', la TVR 2. Luni, 28 septembrie, de la ora 21:00 (în reluare duminica, de la ora 18:00), aveți întâlnire cu primul număr unu mondial din istoria ATP: Ilie Năstase. Interviul cu îndrăgitul sportiv îl aduce la prezent și face publica arhiva lui sentimentala: scrisori de la preșendinți, poze cu liderii lumii şi cele mai importante imagini de colecție pe care le-a adunat.

Talentat, impulsiv și mereu surprinzător, Ilie Năstase a fost considerat un rebel al tenisului. Reprezentant al României în lume, printre cele 58 de titluri la simplu pe care le-a câștigat de-a lungul carierei sale, se numără US Open în 1972 și Roland Garros în 1973. La dublu a câștigat turneele de la Wimbledon în 1973, Roland Garros în 1970 și US Open în 1975. Fost președinte al Federației Române de Tenis, campionul român polarizează în continuare atenția sportului mondial prin acțiunile și declarațiile pe care le acordă.

„Nu e prima dată când îl întâlnesc și mi se confirmă senzația că imensul campion Ilie Năstase n-a negociat vreodată felul în care se va proiecta în istorie. L-am întrebat, normal, dacă nu are senzația că și-a tabloidizat performanțele incredibile.
„- Și? Ce-i de făcut?!, ăsta-s eu. La US Open, când am câștigat, jucam finala cu Arthur Ashe (cel care acum dă numele arenei principale de la Open-ul american), erau 15.000 de spectatori. Toți țineau cu Ashe. Pentru mine aplauda doar logodnica mea de atunci. Știu cum e să ai un public ostil, 15.000-1', spune Irina Păcurariu.

Ilie Năstase a fost inclus în topul celor mai mari sportivi din toate timpurile, într-un sondaj inițiat de ranker.com. Voturile internauților îl plasează pe poziția 49, într-o ierarhie a starurilor din sportul mondial.
„Ilie Năstase e un român primit de președintele Nixon, admirat de Bush Jr, cu Donald Trump prezent la una dintre nunțile lui. Joe Biden, care a fost o dată în România, și-a dorit să ia acasă un singur lucru: o rachetă de-a lui Ilie. În caz că mai știți pe cineva care să fi dat mâna cu 3 președinți americani, poate chiar 4 dacă așa va decide America în noiembrie, dați-mi de știre. Dacă Ilie Nastase regretă c-a intrat în politică? Da.', adaugă Irina Păcurariu.

Greu de crezut, dar primul număr unu mondial din istoria ATP a aniversat anul acesta 74 de ani.
„Dacă cineva merită să i se facă un monument undeva, la intrarea la Wimbledon sau US Open sau Roland Garros, unde vrei, e Ilie Năstase. Ilie Năstase a luat acest sport cu mâna așa, de la oamenii bogați, din country club și l-a adus poporului. El a fost primul idol din tenis, oamenii veneau să îl vadă pe Ilie Năstase, nu numai un meci de tenis.' Aparent, l-am găsit pe Ilie cum îl știe tot poporul: gata să-și prezinte masca, cu o glumă de rezervă, pregătit să îi facă pe toți egali cu el', spune realizatoarea emisiunii 'Rețeaua de idoli'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare