Homepage  / Vedete româneşti

Ilie Năstase, ovaționat de publicul de la Festivalul de la Cannes. „NASTY” a beneficiat de o proiecție specială

Ilie Năstase, ovaționat de publicul de la Festivalul de la Cannes. „NASTY" a beneficiat de o proiecție specială
26

de Cristina Țapu,

Ilie Năstase și soția acestuia, Ioana, au făcut furori pe covorul roșu de la Cannes, iar fostul tenisman a fost impresionat până la lacrimi de aprecierile pe care le-a primit filmul despre cariera sa. Ilie a fost însoțit la festival de către cei mai importanți oameni din viața sa: soția Ioana, care a avut o apariție desprinsă parcă din filele de poveste, și prietenul său cel mai bun, afaceristul Ion Țiriac.

Ilie Năstase și Ioana au fost prezenți la Cannes

Ilie Năstase și echipa documentarului „NASTY,” care relatează viața și cariera sa, au primit laude și priviri admirative joi, 23 mai, la Festivalul de Film de la Cannes. Deși nu a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului festival, filmul a beneficiat de o proiecție specială și a fost aplaudat minute în șir de către cei prezenți.

Ilie Năstase a purtat un costum elegant, în timp ce soția sa, Ioana Năstase a reușit să întoarcă toate capetele alegând o rochie ivoire, cu un decolteu generos. Soția fostului sportiv a purat o pereche de pantofi cu un toc amețitor, iar prezența ei nu a putut fi trecută cu vederea de către paparazzi prezenți la eveniment.

„NASTY,” documentarul despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase, a fost inclus în selecția celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu, filmul a fost ales pentru secțiunea Proiecții Speciale.

CANNES – FILM – NASTYIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 26

„NASTY” explorează cariera lui Năstase și influența sa asupra tenisului. În documentar, personalități precum Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Stan Smith și Phil Knight (fondatorul Nike) își exprimă opiniile despre cariera fabuloasă a lui Ilie Năstase, cât și despre temperamentul vulcanic al acestuia, care se manifesta adesea și pe terenul de sport.

Ilie Năstase a devenit un nume important al tenisului în anii ’70 și ’80, câștigând titluri la US Open, Roland Garros și Wimbledon. Meciurile sale au atras mulțimi mari și o atenție uriașă din partea presei, atât datorită stilului său de joc, cât și a personalității sale. Amuzant, simpatic și, uneori, arogant și excentric, Năstase a fost aclamat, huiduit, dar niciodată ignorat.

Ilie Nastase si Ioana NastaseIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  11 / 26

„NASTY” explorează cariera lui Năstase și influența sa asupra tenisului

Ilie Năstase a fost primul jucător de tenis care a ajuns în fruntea clasamentului ATP în 1973 și este unul dintre puținii jucători din istorie care a câștigat peste 100 de titluri. Talentul său natural și personalitatea sa, atât pe teren, cât și în afara lui, i-au atras porecla Nasty și l-au transformat pe Năstase într-o vedetă globală, influențând sportul pentru totdeauna. 

nasty-3_664c81d591000Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  19 / 26

De asemenea, documentarul „NASTY” se numără printre puținele producții românești care au avut o proiecție specială în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, pe 23 mai 2024, sărbătorind documentarul și moștenirea lui Ilie Năstase.

Filmul este co-regizat de Tudor Giurgiu și de debutanții Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu. În film mai apar Rafael Nadal, Björn Borg, Billie Jean King, gimnasta Nadia Comăneci și fondatorul Nike, Phil Knight; Năstase a fost primul sportiv care a semnat un contract cu brandul în 1972.

Sursă foto: Hepta – Arhivă TV Mania!, Transilvania International Film

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton