; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Huidu şi Găinuşă aniversează un deceniu de Cronicuţă

08 February 2010

Televiziuni, feriţi-vă vedetele! Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă revin alături de restul echipei de la „Cronica Cârcotaşilor', cu un sezon de sărbătoare: Cronicuţa Primei face 10 ani!

Cu 10 ani în urmă, în iarna lui 2000, trupa rock Rage Against the Machine îngheţa Wall Street-ul, simbolul economiei americane, cu un concert legendar, carismaticul Stipe Mesic devenea al doilea preşedinte din istoria Croaţiei, iar ultimul exemplar al ibexului din Pirinei (o capră, altfel spus) îşi dădea obştescul sfârşit lovit de un copac în cădere.

Între timp, un anume Şerban Huidu ocupa în premieră un pupitru la postul Prima, cu o nouă emisiune de divertisment, „Cronica Cârcotaşului'. În februarie 2010, Rage Against the Machine nu mai există, Stipe Mesic se pregăteşte să renunţe la preşedinţie după două mandate, iar ibexul mai apare doar prin manualele de zoologie, însă „Cârcotaşii' (la plural, după venirea lui Mihai Găinuşă, în 2001) nu dau semne că ar încetini. Dimpotrivă!

Cronica în 2020? S-ar putea!
Găinuşă, jumătate din cuplul central al emisiunii, trece rapid la subiect când vine vorba de aniversare: „O să sărbătorim prin muncă! O să facem încă 10 emisiuni suplimentare, fiecare reprezentând câte un an de cronică. Să zicem cea de anul 2000, în care o să arătăm cele mai importante evenimente ale anului, bâlbele anului şi aşa mai departe. Din martie o să înceapă această serie. O să vedeţi personajele care erau atunci, cum arătau, care mai sunt pe TV şi care nu'.

Mihai are totuşi timp să reflecteze un pic pe marginea frumoasei vârste împlinite de emisiune. „E uşor să faci umor o săptămână, dar să faci în fiecare săptămână e foarte greu. Cel mai greu în televiziune nu e să faci ştiri sau revista presei; cel mai greu e să faci un om să râdă. Sunt emisiuni acum care fac omul să plângă!', se amuză cârcotaşul şi mai scoate din mânecă un atu: „Seriozitatea! Dacă-ţi bagi picioarele în munca ta, n-o să faci niciodată performanţă. Pe de altă parte, întâi trebuie să râzi tu. Aşa vorbeam şi cu Şerban – când n-o să ne mai distrăm noi în primul rând şi apoi telespectatorii, e cazul să punem punct'.
Nu că s-ar pune problema de aşa ceva. De punct, adică. Mai toată echipa – Huidu şi Găinuşă plus bebeluşele Oana şi Delia şi amicii Puştiu (Marian Stanciu), Mistreţu (Tavi Pascuţ) şi Dezbrăcatu (Codruţ Kegheş) – crede că Cronica, versiunea 2020, nu e chiar o noţiune SF. „Cum va fi Cronica peste 10 ani? La fel de tonică! Cât despre mine… Cum ar fi să fiu bebeluşa Oana la 38 de ani? Aş râde şi eu, dar ar fi ceva', se amuză bebeluşa blondă. Colega ei, Delia Florea, o completează cu precizie de ceasornicar: „Cronica va fi tot la Prima, miercuri, de la ora 19.30'.
Dezbrăcatu, în schimb, e şugubăţ şi le exclude discret pe bebeluşe din peisaj: „Noi vom avea părul vopsit, ca să părem tineri, iar Oana şi Delia vor fi înlocuite de fiicele lor!'.

Citiţi textul integral în revistă

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare