; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Huidu e “carcotas” multimedia

10 November 2008

Ce face Serban Huidu cand nu carcoteste la Prima? Carcoteste pe internet, bineinteles! Proaspatul proprietar de blog ne vorbeste in cele ce urmeaza despre schimbul de “siktiruri” (termenul ii apartine) online cu antenistii Victor Ciutacu si Mircea Badea, dar si despre iminenta plecare a lui Teo din Prima. In ce priveste “Cronica carcotasilor”, cuvantul de ordine este (doar?) “bunicel”.

“TV mania”: De unde animozitatea asta dintre tine si Victor Ciutacu si Mircea Badea? Cum crezi ca o sa se termine galceava?
Cred ca e pur si simplu un alt mod de a vedea viata. Nu o sa se termine niciodata, este ca si cum ai compara mere si pere.

Pregatesti vreo ofensiva televizata, cum au procedat cei doi?
Nu. Blogul a fost facut tocmai pentru a spune lucruri pe care nu le pot spune la televizor. Dar nu mi se pare corect sa folosesti un mijloc tehnic precum televiziunea pentru o disputa personala. La “Cronica” vorbim despre greseli, nu neaparat despre persoane, ci despre niste tare ale societatii. Este imoral sa executi cu televiziunea lucruri care sunt strict personale. Desi am mai avut si noi derapaje d’astea!

Cum se deosebeste “carcoteala” online de cea de la TV?
Nu stiu daca am experienta ca blogger, dar blogul meu a fost facut cu un scop in sine si nu va fi unul de polemica cu Mircea Badea – e mult prea putin. Va fi un blog care va incerca sa mai schimbe putin din ceea ce se intampla pe net in Romania. Din nefericire, si netul e destul de invadat de non-valoare, mizerie, e o reflexie a Romaniei. Trebuie sa existe si pe net niste comunitati carora sa ne adresam.

Tu si Mihai Gainusa faceti “Cronica” de opt ani. Cum mai “condimentati” show-ul ca sa-l mentineti interesant?
Inca ne place ceea ce facem. Avem un public care este foarte constant si cu care ramanem intr-o simbioza bunicica. Iar sezonul asta se desfasoara in conditii bunicele din punct de vedere al audientei. Mai bine ca in ultimele doua sezoane. E o emisiune care, la atatia ani de vechime, nu mai este noutatea sezonului… dar, ca sa las o portita deschisa, inca mai pregatim surprize, pentru sezonul urmator.

Care sunt punctele forte ale emisiunii si, daca indraznesti, cele slabe?
Punctele forte sunt, in primul rand, nucleul dur al telespectatorilor care nu pot trai fara “Cronica”, pentru ca exista si astfel de oameni. Mai sunt si altele: echipa, care e sudata de atatia ani si care n-a avut fisuri, si tara asta, Romania, care ne ofera subiectele in fiecare zi. Punctele slabe sunt destul de simple: o anumita rutina, pe care incercam s-o depasim la fiecare sezon, partea tehnica, pe care incercam s-o depasim de ani de zile. Ma refer la toata infrastructura Prima. Pana anul asta poate ca am avut o problema si in ceea ce priveste promovarea. Anul acesta s-a miscat foarte bine comunicarea, am avut oameni noi, lucruri noi, spoturi noi, idei noi de promovare online. Pana in sezonul acesta am cam pierdut startul in ceea ce inseamna noile forme de promovare.

interviu de Alex Bala

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare