Recent, îndrăgitul Hugh Grant a rememorat câteva dintre rolurile sale faste și mai puțin faste. Actorul britanic a vorbit despre întâlnirea sa cu Lilly și Lana Wachowski și a explicat care sunt, de fapt, rolurile lui preferate.
Recent, îndrăgitul Hugh Grant a rememorat câteva dintre rolurile sale faste și mai puțin faste. Actorul britanic a vorbit despre întâlnirea sa cu Lilly și Lana Wachowski și a explicat care sunt, de fapt, rolurile lui preferate.
Celebrul actor (laureat cu Globul de Aur în 1995, pentru filmul „Patru nunți și o înmormântare”, regizat de Mike Newell) a reflectat la cele șase scurte roluri pe care le-a jucat în originalul lungmetraj „Atlasul norilor” / „Cloud Atlas” (2012), regizat de Lilly și Lana Wachowski, dar și la genul de roluri pe care le preferă, de fapt, scrie deadline.com.
„Mă simțeam foarte izolat”, și-a amintit Hugh Grant într-un dialog cu Vanity Fair despre momentul în care a fost distribuit în filmul „Atlasul norilor”. „Lilly și Lana Wachowski mi-au oferit doar câteva scurte apariții în «Atlasul norilor» și, să fiu sincer, probabil că mi-au fost propuse doar fiindcă unii dintre distribuitorii lor internaționali le-au spus: «Avem nevoie de nume care să sune bine. Înghesuiți pe cineva mai cunoscut aici». Probabil că și-au spus: «Nu-l vrem cu adevărat pe Hugh Grant, dar îi vom da câteva părticele minuscule». Vor nega asta, dar cred că, în parte, cam așa s-a întâmplat”.
Ecranizare a romanului omonim al lui David Mitchell, publicat în 2004, filmul „Atlasul norilor” urmărește șase povești interconectate, care se desfășoară între 1849 și 2321. Fiecare dintre povești i-a oferit lui Hugh Grant (dar și altor nume sonore, precum Tom Hanks, Susan Sarandon sau Halle Berry) câte un personaj suculent, însă filmul a stârnit și unele controverse prin modul în care prezenta anumite personaje.
„Îmi plăcea să întruchipez diverse personaje, de fapt, chiar îmi plăcea să fiu actor. La universitate am început prin a imita voci caraghioase, figuri bizare și făcând lumea să râdă, apoi am continuat cu diverse spectacole de comedie la Londra. Construiam personaje. Apoi, din întâmplare, sau poate din cauza felului în care arătam, am fost atras spre rolurile de protagonist romantic. N-a fost rău, dar nu cred că e genul la care mă pricep cel mai bine, în parte fiindcă nu prea e amuzant”.
Hugh Grant a mai spus și că, față de acele vremuri, cariera lui s-a „schimbat complet” acum, deoarece, de la o vreme, a trecut de la rolurile romantice preponderent la cele de răufăcător. Însă trebuie să fii unul adevărat, fiindcă altfel, „pe un ecran mare, în peste 90 de minute, vei fi plictisitor dacă vei rămâne doar un dur care își răsucește mustața. Trebuie să ajungi la esență, să induci o frică absolută”, a explicat el.
Actorul britanic își promovează, în prezent, noul film, thrillerul cu accente horror „Heretic”, în care joacă rolul principal. Prezentat în premieră mondială la Festivalul internațional de film de la Toronto (desfășurat între 5 și 15 septembrie), filmul va avea premiera pe 15 noiembrie. Povestea începe cu două tinere misionare (interpretate de Sophie Thatcher și Chloe East) care merg din ușă în ușă pentru a-și răspândi mesajul religios. La un moment dat, ele sunt invitate în casa domnului Reed (Hugh Grant), un bărbat aparent inofensiv și respectabil. O dată sechestrate acolo, tinerele vor primi însă o lecție sinistră despre credulitate.
Hugh Grant a mai vorbit și despre câteva dintre rolurile pe care nu le-a acceptat și despre cum se hotărăște cu ce regizori vrea să lucreze. „Am refuzat câțiva despre care am considerat că nu sunt de calitate sau nu au independența de care are nevoie un regizor – atunci când am simțit, de exemplu, că o mare corporație e gata să le sufle în ceafă, așa că nu am vrut să-mi asum această alegere”.
Întrebat cum își poate da seama de asemenea lucruri, Hugh Grant a răspuns: „I-am întrebat direct, i-am testat. Îți poți da seama destul de devreme, fiindcă s-ar putea să ai câteva idei despre rolul respectiv înainte de a-l accepta. Sugerezi anumite lucruri și atunci îți poți da seama dacă ar putea exista o mulțime de lucruri care nu ar fi acceptate de personaje sus puse lipsite de creativitate”.
Sursă foto: Hepta – Profimedia