; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Horia Vîrlan te învață să mănânci sănătos

24 November 2011

Maestrul bucătar Horia Vîrlan, pe care îl puteți urmări în fiecare săptămână la „Cireașa de pe tort', dar și la „Academia lui Horia', se alătură unui demers educativ privind alimentația sănătoasă, adresat elevilor din România.

La sfârșitul săptămânii trecute, Horia a coordonat primul workshop DAAS SănătosGustos', la Colegiul Mihai Viteazul din Ploiești, unde a preparat un fel principal împreună cu elevii prezenți la acțiune.

Aceștia au învățat de la maestru să țină cont de câteva lucruri esențiale în bucătărie, precum igiena personală, a ustensilelor și a echipamentelor de gătit, utilizarea ingredientelor proaspete și sănătoase, și folosirea tehnicilor simple de gătit.

Am avut parte de o experiență care m-a încântat, și anume am gătit împreună cu un grup de adolescenți în cadrul unei campanii de promovare a alimentației sănătoase. Două lucruri îmi plac enorm în viață: să gatesc și să interacționez cu copiii. Mi s-au realizat amândouă în același timp. Ce poate fi mai frumos? I-am văzut pe acești copii bucurându-se de actul gătitului și înțelegând importanța consumului de alimente sănătoase, ceea ce m-a încântat', a spus maestrul Vîrlan.

În decembrie, Horia va reveni la Colegiul Mihai Viteazul din Ploiești, pentru a-i învăța pe tineri să gătească un preparat special pentru masa de Crăciun.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare