La sfârșitul săptămânii trecute, Horia a coordonat primul workshop DAAS “SănătosGustos”, la Colegiul Mihai Viteazul din Ploiești, unde a preparat un fel principal împreună cu elevii prezenți la acțiune.
Aceștia au învățat de la maestru să țină cont de câteva lucruri esențiale în bucătărie, precum igiena personală, a ustensilelor și a echipamentelor de gătit, utilizarea ingredientelor proaspete și sănătoase, și folosirea tehnicilor simple de gătit.
“Am avut parte de o experiență care m-a încântat, și anume am gătit împreună cu un grup de adolescenți în cadrul unei campanii de promovare a alimentației sănătoase. Două lucruri îmi plac enorm în viață: să gatesc și să interacționez cu copiii. Mi s-au realizat amândouă în același timp. Ce poate fi mai frumos? I-am văzut pe acești copii bucurându-se de actul gătitului și înțelegând importanța consumului de alimente sănătoase, ceea ce m-a încântat”, a spus maestrul Vîrlan.
În decembrie, Horia va reveni la Colegiul Mihai Viteazul din Ploiești, pentru a-i învăța pe tineri să gătească un preparat special pentru masa de Crăciun.