Horia Vîrlan, bucătarul devenit celebru graţie reality-show-ului „Cireaşa de pe tort” (Prima TV, joi-duminică, ora 19.30), sărbătoreşte doi ani de la debutul pe sticlă şi revine, pe 2 septembrie, cu un nou sezon. Primele vedete alese să concureze în bucătărie sunt Annes, Ionuţ „Pitbull” Atodiresei, Maria Dragomiroiu şi Nicu Paleru.
.
TV Mania: Cum vi s-a schimbat viaţa de când prezentaţi „Cireaşa de pe tort”?
Horia Vîrlan: Nu s-a schimbat deloc şi nici nu cred că se va schimba în vreun fel. Poate doar prin faptul că nu mai pot să beau o bere cu prietenii la colţul blocului.
.
Sunteţi prieten cu vreunul dintre ceilalţi bucătari care apar pe micile ecrane?
Îmi place să cred că îl pot numi pe Antonio prieten, de altfel un om de caracter şi un excelent profesionist al bucătăriei. De Joseph Hadad mă apropie un sentiment de profundă admiraţie, chiar dacă nu am avut ocazia să stăm de multe ori la şuetă, şi sunt bucuros ori de câte ori îl întâlnesc. Cât despre calităţile profesionale, nu pot decât să-mi ridic pălăria.
.
Care este întrebarea pe care o auziţi cel mai des atunci când oamenii vă recunosc pe stradă?
„Când începe noul sezon?” sau „Care a fost cea mai slabă vedetă?”
.
Ce vedete vom vedea în primele ediţii ale noului sezon?
Ohooo! Păi veţi avea ocazia să-i urmăriţi pe Annes, Ionuţ „Pitbull” Atodiresei, Maria Dragomiroiu şi Nicu Paleru.
.
Cât timp urmăriţi prestaţia vedetelor în bucătărie înainte de a vă da cu părerea?
Le urmăresc pur şi simplu şi comentez ceea ce văd, exprimându-mi părerea pe loc.
.
Cât durează realizarea unei singure ediţii?
În afară de fimarea propriu-zisă, care durează o zi întreagă, mai urmează comentariile mele şi montajul. Deci, în total, două zile şi jumătate.
.
S-a întâmplat ca vedetele din emisiune să considere că le-aţi criticat pe nedrept?
Poate că da, dar nu m-a sunat nici una să-mi reproşeze acest aspect. În orice caz, cred că înţeleg cu toţii că sunt corect şi nepărtinitor.
.
Experienţa în emisiune v-a schimbat părerea generală pe care o aveaţi despre vedetele din România?
În ansamblu mi-am îmbunătăţit impresia, chiar dacă au fost şi destule excepţii, pe care aş prefera să nu le amintesc. Voi spune doar că o mare parte din domnişoarele care apar pe micul ecran sunt persoane cu bun-simţ şi cei şapte ani de acasă.
.
Care este cea mai frecventă greşeală pe care o fac vedetele în bucătărie?
Cea mai mare greşeală este că nu reuşesc să fie gazde, dar cei care au reuşit mi-au câştigat simpatia şi respectul. Tradiţia românească implică sinceritatea şi căldura cu care primim oaspeţi, deci hai să fim cu toţii mai buni cu ceilalţi, dar mai cu seamă cu cei care ne calcă pragul.