Prin ce se deosebeşte provocarea unui show ca “Academia lui Horia” de emisiunea care te-a consacrat?
“Academia lui Horia” este o emisiune de divertisment cu o temă eminamente culinară. Participanţii vor şti să gătească şi vor fi învăţaţi cum să pregătească preparate sofisticate într-un mod cât mai profesionist. Cei mai buni vor avea şansa să se lupte pentru premiul cel mare, de 10.000 de euro. Asta da treabă serioasă, nu-i aşa?
Ce calităţi cauţi la concurenţii care vor participa la noua emisiune, fie ei vedete sau oameni obişnuiţi?
Să ştie să gătească, să aibă “gustul mâncării”, să le placă să stea în bucătărie şi să înveţe tehnici culinare, să fie ordonaţi, să păstreze igiena şi să aibă simţul frumosului. Sunt destul de exigent, dar doresc să transmit celor din faţa micilor ecrane că gătitul poate fi mai mult decât “tocană de cartofi cu cârnaţi”.
Între abia încheiatul sezon de primăvară şi cel estival, care stă să înceapă, mai ai timp de vacanţă? Ţi-ai făcut planuri în acest sens?
“Vacanţă”?! Ce-i asta? Vreun fel de mâncare? (râde) O să fiu, totuşi, serios, şi am să-ţi destăinui că voi pleca împreună cu soţia într-o vacanţă, cândva prin luna august.
Care e viitorul “Cireaşa de pe tort”? Vei reveni cu ea la toamnă?
Bineînţeles, cum altfel? Ar fi urât să las fanii cu buza umflată.
În încheiere, vrem sfaturi! Care sunt ingredientele care n-ar trebui să lipsească din nicio bucătărie, pe timpul verii?
Legumele, fructele, laptele – dacă se poate, să fie de capră! -, puţină carne, câteva ouă şi brânza noastră telemea.