; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Horia Vîrlan   Cireasa de pe tort 2013

Horia Vîrlan găteşte pe 1 Decembrie, la “Cireaşa de pe tort”

28 November 2013

Horia VîrlanDe Ziua Naţională, Horia Vîrlan găteşte într-o ediţie specială „Cireaşa de pe tort', avându-i ca invitaţi pe Ionuţ Fulea, Sava Negrean Brudaşcu şi Veta Biriş. Săptămâna aceasta, emisiunea a fost filmată la Alba Iulia, iar participanţii au pregătit tot felul de surprize.

„Ziua Unirii este momentul din care noi, cei de pe aceste meleaguri, ne putem numi cu adevărat români. De Ziua Naţională am gătit mâncăruri specifice acelei perioade de timp, iar cele puse pe masă au fost preparate pe care le mâncau ţăranii înstăriţi sau orăşenii cu dare de mână', spune Horia.

Meniul a constat în ghebe cu brânză cu mucegai, sfeclă cu nucă la cuptor, ficat de raţă, caş la cuptor şi gâscă proaspată pe varză călită şi cartofi la cuptor. La final, maestrul a servit o prajitură cu nucă şi miere, dar şi un desert cu dulceaţă şi bezea. În bucătărie, Horia a fost “ajutat” de Nucu Pandrea cu palincă şi melodii cântate la frunză.

„Eu sper că invitaţii au apreciat preparatele mele. Important pentru mine este ca am putut participa cu personalităţi de un asemenea calibru într-o săptămână dedicată Unirii', a mai spus maestrul.

„Le urez românilor să trăiască într-o ţară prosperă şi liberă. Le doresc să-şi apere tradiţiile şi să le iubească, fiind bunul naţional cel mai de preţ. Le mai doresc românilor să nu fie xenofobi şi să nu duşmănească. La mulţi ani!'

Pe Horia îl puteţi vedea gătind la „Cireaşa de pe tort', pe 1 Decembrie, la ora 19.30, numai la Prima TV

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare