; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Horia Virlan (Cireasa de pe tort   Prima TV)

FOTO| Maestrul Horia Vîrlan i-a surprins pe jucătorii naţionalei de rugby

05 March 2015

Este unul dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi chefi din România, dar puţini sunt cei care ştiu că înainte să devină bucătar a jucat rugby.

Au trecut mai bine de 30 de ani de când a îmbrăcat ultima oară echipamentul, dar amintirile şi dragostea pentru acest sport îl fac şi azi pe Horia Vîrlan să aibă o sclipire aparte în ochi când vorbeşte de rugby. Aventura pe terenul de joc a început pe când era elev de gimnaziu şi a fost selectat de profesorul de sport pentru echipa de rugby.

[Not a valid template]

Îmi plăcea atât de mult, încât mi-am cumpărat şi o minge. Iniţial mama nu a fost de acord, dar văzând că îndrăgesc acest sport mi-a dat voie să-l practic. Astfel am ajuns la Sportul Studenţesc, unde era un profesor mai în vârstă, care ne-a făcut să iubim rugby-ul. Se numea profesorul Aman', îşi aminteşte Horia.

Din păcate, maestrul Vîrlan nu a ajuns să facă performanţă. După două accidentări mai serioase s-a văzut nevoit să renunţe la acest sport.

„Am avut o accidentare la mână, şi una la picior, iar mama mi-a interzis să mai joc rugby. Eram deja la liceu când am renunţat… Îmi este dor, în primul rând, de anii aceia care, din păcate, nu se mai întorc niciodată. Îmi place sportul şi acum. Nu mai joc pentru că nu mai am timp, dar îmi place să fiu în preajma sportului', spune Horia.

Dovadă stă şi vizita pe care maestrul Vîrlan le-a făcut-o „stejarilor' pe stadion. Horia a lăsat pentru câteva ore uniforma de bucătar şi a îmbrăcat echipamentul de rugby. Astfel, s-a antrenat cu jucătorii Naţionalei şi şi-a adus aminte de anii adolescenţei, de vremurile când practica zilnic acest sport. După antrenament, Horia le-a făcut şi o promisiune sportivilor.

Maestrul Vîrlan le-a spus că data următoare când îi va vizita le va şi găti. Jucătorii şi-au exprimat deja dorinţele culinare, vita în sânge şi prăjiturile se numără printre preferatele lor.

Până atunci, însă, Horia îi susţine pe jucători în competiţiile lor şi este cu ochii pe vedete la „Cireaşa de pe tort', de joi până duminică, de la ora 19:30, la Prima TV.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare