; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Holograf, de colectie

30 March 2009

La doi ani de la ultimul disc, Holograf au revenit cu un “best of”. “Primavara incepe cu tine” contine o piesa noua si 15 dintre cele mai iubite balade ale trupei

Formatia Holograf, una dintre veteranele scenei de muzica rock din Romania, a lansat saptamana trecuta albumul “Primavara incepe cu tine”, al 14-lea din cei aproape 30 de ani de existenta ai trupei. Discul este unul de colectie, adica al doilea “best of” din portofoliul Holograf, si contine 15 dintre cele mai apreciate balade ale trupei, printre care “Sa nu-mi iei niciodata dragostea”, “Fara ea”, sau “Dincolo de nori”. Lansarea va fi urmata, pe 31 martie, de un concert special, gazduit de Sala Polivalenta din Capitala, unde sunt asteptati aproape 7.000 de fani ai trupei. Biletele pentru spectacolul Holograf se gasesc pe site-urile ticketpoint.ro si bilete.ro, precum si la Magazinele Diverta, Magazinul Muzica, Sala Palatului si Teatrul National din Bucuresti.

Afectati de piraterie
Dan Bittman, vocalistul Holograf, pune lansarea unei noi colectii “best of”, in loc de un album cu piese cu totul noi, pe seama fenomenului pirateriei, care afecteaza piata muzicala la nivel global. “S-au schimbat foarte mult conditiile in piata. Decat sa lasam un album cu piese noi, care e munca noastra de un an, la voia piratilor, sau chiar la voia celor care o pun de drag pe internet, preferam sa tinem lucrurile un pic mai strans”, a explicat acesta. Astfel, pe noul album, singura piesa cu totul noua este “Primavara incepe cu tine”, care da numele discului si care va fi insotita de un videoclip. “Preferam sa facem mai multe concerte”, a continuat Bittman.

El ne-a vorbit si despre urmatorul album Holograf, care va contine fie melodii noi, fie o colectie de piese rock de pe discurile scoase pana in prezent de trupa, acest lucru nefiind deocamdata stabilit: “Primavara incepe cu tine e si o piesa de pe viitorul album Holograf, care va fi lansat in toamna. Cred ca e mai intelept ca in toamna sa gasim tot o piesa noua, un nou single, adaugat pieselor rock mai vechi ale Holografului. Noi ne facem probleme datorita pirateriei, din cauza faptului ca vanzarile pe plan mondial au scazut, nu numai in Romania. Ne-am schimbat si noi atitudinea din acest punct de vedere”.
In ciuda contextului de pe piata muzicala, Bittman isi linisteste fanii: Holograf nu “va pune muzica in cui”. In ce priveste aparitiile live, vocalistul ne-a mai spus ca “probabil va urma un turneu de promovare, dar e prematur sa vorbim despre asta”.

de Alex Bala

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare