Homepage  / Televiziune

History Channel transmite seria documentară „Ascunzătorile Dictatorilor”. Despre ce este vorba în cele 6 episoade

History Channel transmite seria documentară „Ascunzătorile Dictatorilor”. Despre ce este vorba în cele 6 episoade

de Roxana Mirea,

History Channel transmite în premieră seria documentară de șase episoade intitulată „Ascunzătorile Dictatorilor” (titlul original „Dictator’s Hideouts”). Episoadele emisiunii „Ascunzătorile dictatorilor” se concentrează pe refugiile a 6 dictatori europeni, printre care și Nicolae Ceaușescu. 

History Channel transmite „Ascunzătorile Dictatorilor”

HISTORY Channel transmite în premieră și în exclusivitate, începând cu 3 septembrie, marțea, de la ora 21:00, seria documentară de șase episoade intitulată „Ascunzătorile Dictatorilor” (titlul original Dictator’s Hideouts). 

Episoadele emisiunii „Ascunzătorile dictatorilor” se concentrează pe refugiile a 6 dictatori europeni: Nicolae Ceaușescu, Adolf Hitler, Benito Mussolini, Iosif Stalin, Viktor Ianukovici din Ucraina și Enver Hogea – cunoscut ca „Hitler” al Albaniei. Telespectatorii vor porni într-o călătorie vizuală ce începe de la proiectarea și construcția palatelor îndepărtate, a buncărelor subterane și a complexelor fortificate care serveau atât ca simboluri ale puterii, cât și ca refugii față de lumea exterioară. 

Prin cercetări meticuloase și interviuri cu experți, acest serial inovator va oferi o perspectivă fără precedent asupra ascunzătorilor adesea sinistre folosite de unii dintre cei mai cunoscuți dictatori din lume pentru a se sustrage de la capturare și pentru a exercita controlul asupra națiunilor lor. 

Cu imagini de arhivă rare, analize de specialitate și mărturii ale celor care au trăit sub conducerea acestor dictatori, seria „Ascunzătorile Dictatorilor” va examina în mod cuprinzător implicațiile psihologice și politice dezvăluite de caracteristicile și arhitectura acestor ascunzători șocante. 

Sinopsisul episoadelor din „Ascunzătorile Dictatorilor”

Episodul 1 

Iluziile grandomane ale lui Ceaușescu 

Ceaușescu și-a dus țara la ruină. Opera sa magna: Casa Poporului, monument al megalomaniei și cea mai grea clădire administrativă din lume. Dar sunt adevărate zvonurile despre un buncăr nuclear subteran conectat la o rețea de tuneluri? 

Episodul 2 

Refugiul subteran al lui Mussolini 

Cea mai mare ascunzătoare din istoria Italiei fasciste: Buncărul Monte Soratte. Construit direct în munte, cu sisteme de securitate la care un răufăcător ar putea doar visa. Dar putea buncărul lui Mussolini să reziste unui asalt total al aliaților? 

Episodul 3 

Ultimul secret al Führerului 

Ultimul secret al lui Hitler este dezvăluit: un cartier general subteran întins la Castelul Książ, cu o rețea spectaculoasă de complexe subterane în Munții Bufniței. A fost acesta destinat să fie locul de naștere al ultimei super-arme a lui Hitler? 

Episodul 4 

Obsesia pentru buncăre a lui Hogea 

Paranoic și izolat, dictatorul albanez Enver Hogea pune bazele proiectului său de bunkerizare: construirea a peste 170.000 de buncăre, inclusiv a cartierului general ultrasecret din Tirana, și a unui oraș-buncăr cunoscut drept Capitala războiului. 

Epidodul 5 

Palatul ascuns al lui Yanukovych 

După ce a furat miliarde de la populație, dictatorul ucrainean Viktor Ianukovici își ascunde tezaurul printr-o schemă de corupție halucinantă care duce la Mezhyhirya. Dar oare ascunzătoarea sa îl va feri de furia poporului? 

Episodul 6 

Buncărul atomic al lui Stalin 

Un buncăr secret sub Kremlin – un refugiu în pădurile de coastă din Sochi și un al doilea metrou ascuns în capitala Rusiei – sunt doar câteva dintre buncărele dezvoltate pentru Stalin, prezentate pentru prima dată folosind documente declasificate recent. 

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton