Homepage  / Cinema

Henry Cavill, detalii despre noul său proiect: „Warhammer 40.000”. Ce știm până acum despre producție

Henry Cavill, detalii despre noul său proiect: „Warhammer 40.000”. Ce știm până acum despre producție
10

de Andreea Hentea,

Soarta proiectelor pentru micul și marele ecran marca „Warhammer 40.000”, inspirate de o franciză de jocuri video de mare succes, este incertă, în așteptarea unui acord cu privire la „direcția creativă”.Unde îl putem vedea acum pe Henry Cavill, care este un fan înfocat al acestor jocuri video.

Henry Cavill, detalii despre proiectul „Warhammer 40.000”

Actorul Henry Cavill, care este un fan înfocat al universului „Warhammer 40.000”, urmează să fie vedeta și producătorul ecranizărilor discutate acum ceva vreme cu studiourile Amazon, scrie collider.com.

Fanii universului „Warhammer 40.000” așteaptă cu nerăbdare anunțata realizare a unei transpuneri în filme și seriale TV a universului din celebrele jocuri video, cu Henry Cavill conducând întreaga distribuție.

Declarațiile recente făcute de reprezentanții Games Workshop au evidențiat însă incertitudinea din jurul proiectului. În raportul său financiar anual, compania a specificat din nou că ambițioasa colaborare cu studiourile Amazon se bazează pe un acord crucial privind „direcția creativă a proiectului”, care trebuie stabilită până în decembrie 2024.

Henry Cavill va deveni tata pentru prima oara Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Acțiunea jocului este plasată în cel de-al 41-lea mileniu, când facțiuni ale unor civilizații antice duc lupte nesfârșite, în nenumărate lumi paralele. Omenirea este năpădită din toate părțile de mutanți și extratereștri, iar în aceste războaie nu există milă sau răgaz, ci doar luptă.

Parteneriatul, anunțat acum ceva vreme cu surle și trâmbițe, acordă studiourilor Amazon drepturile exclusive pentru a produce filme și seriale de televiziune plasate în universul „Warhammer 40.000”. În plus, studiourile au opțiunea de a achiziționa drepturi echivalente pentru universul „Warhammer Fantasy”, în funcție de succesul proiectului inițial, „Warhammer 40.000”. Cu toate acestea, proiectele vor primi undă verde doar dacă se va ajunge la o viziune comună între cele două companii.

În decembrie 2023, compania Games Workshop precizase că a fost convenită cu Amazon o perioadă de un an pentru a stabili detaliile creative. „Proiectul va continua doar dacă liniile directoare creative vor fi convenite de comun acord între Games Workshop și Amazon”, a declarat atunci compania. Soarta adaptărilor pentru cinema și televiziune după „Warhammer 40.000” atârnă deci de un fir, rămânând doar cinci luni până la finalizarea termenilor înțelegerii.

Henry Cavill își dorește cu ardoare să realizeze „Warhammer 40.000”

În cazul în care vor primi undă verde, proiectele se vor concretiza cu Henry Cavill ca vedetă. Actorul este unul dintre cei mai mari fani ai jocurilor marca „Warhammer 40.000” și urmează să joace rolul principal în producțiile francizei realizate de studiourile Amazon și să fie, de asemenea, producător executiv. Implicarea lui Cavill i-a entuziasmat extraordinar pe fanii jocurilor încă de când a fost anunțată, în 2022, având în vedere pasiunea sa profundă pentru universul „Warhammer 40.000”.

„Am iubit jocurile «Warhammer» de când eram copil, iar acest moment este cu adevărat special pentru mine. Oportunitatea de a păstori acest univers cinematografic de la începuturi reprezintă o onoare și o responsabilitate. Nu aș putea fi mai recunoscător pentru toată munca grea depusă de compania Vertigo, de studiourile Amazon și de Games Workshop pentru a face ca acest lucru să se întâmple”, a spus Cavill.

Într-un interviu din februarie, actorul a explicat și mai detaliat importanța pe care o are pentru el acest proiect. „Este cel mai mare privilegiu al carierei mele profesionale să am această oportunitate. Nu pot să spun prea multe, pentru că ne aflăm la început, dar să am prilejul de a aduce pe ecran povestea și de a fi la cârmă, astfel încât să mă asigur de fidelitatea transpunerii, este esențial pentru mine”, a declarat Cavill. „Acestea sunt jocurile care m-au cucerit de când eram copil, fac parte dintre lucrurile cu care mi-am petrecut timpul liber, visând cu ochii deschiși, iar ca adult le pot aduce acum la viață. Nu există un motiv mai mare de bucurie pentru mine. În fond, m-am alăturat acestei industrii făcând așa ceva”.

Henry Cavill strălucește de pasiune de câte ori vorbește despre acest proiect. El și-a petrecut chiar și perioada de izolare din pandemie ocupându-se de figurinele „Warhammer” și se știe deja că exclude orice interviu în care cineva îi menționează ceva despre „Warhammer”, atât este de devotat jocului.

Deocamdată, pe Henry Cavill îl putem vedea în rolul principal din filmul „Ministerul războiului fără mănuși” (2024), regizat de Guy Ritchie, care a intrat recent pe Prime Video și este pe primul loc în preferințele telespectatorilor. Filmul îi mai are în distribuție pe Alan Ritchson („Reacher”), Eiza González, Cary Elwes, Henry Golding, Rory Kinnear și Til Schweiger.

Sursă foto:

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton