; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

35160706 0 image a 26_1604344196781

Helena Bonham Carter și Pierce Brosnan vor fi protagoniștii unei noi comedii romantice

19 February 2021

Helena Bonham Carter și Pierce Brosnan vor fi protagoniștii unei noi comedii romantice, intitulată „Not Bloody Likely'. Acțiunea sa va fi plasată în 1914, an în care George Bernard Shaw își monta capodopera „Pygmalion' pe o scenă din West End, scrie britishperioddramas.com.

 

Considerată o capodoperă, piesa „Pygmalion' a fost scrisă de marele dramaturg în 1912 și a devenit cea mai cunoscută și iubită dintre creațiile sale. Piesa a cunoscut nenumărate montări scenice ilustre de-a lungul timpului, iar ecranizarea sa din 1964, „My Fair Lady', a fost recompensată cu opt premii Oscar (inclusiv pentru cel mai bun film, cea mai bună regie – George Cukor, cea mai bună muzică – André Previn, cel mai bun actor în rol principal – Rex Harrison, cele mai bune costume – Cecil Beaton, cea mai bună scenografie și cea mai bună imagine). 

 

Acțiunea comediei romantice „Not Bloody Likely' ni-l va înfățișa pe George Bernard Shaw (interpretat de Pierce Brosan) străduindu-se să o convingă pe marea actriță de teatru Pat Campbell (Helena Bonham Carter) să joace rolul Elizei Doolittle în montarea piesei sale „Pygmalion', rol pe care îl scrisese special pentru ea.

 

La sfârșitul anilor 1890, George Bernard Shaw, care scria pe atunci cronici dramatice faimoase și temute în paginile publicației Saturday Review, îi lăuda actriței interpretările reușite și nu ezita să o critice pentru cele mai puțin izbutite. În 1897, când s-au cunoscut, el a încercat – fără succes – să o convingă să joace în piesa lui „Discipolul diavolului'. În 1912, după ce a scris „Pygmalion' și a început negocierile pentru montarea sa scenică, dramaturgul s-a îndrăgostit de ea, iar admirația lor reciprocă s-a concretizat într-un schimb de scrisori memorabile și într-o excelentă colaborare profesională. Piesa care o avea în rolul principal a fost un triumf ani întregi la New York și la Londra.

 

Filmul „Not Bloody Likely' va fi regizat de Joel Hopkins („Hampstead', „The Love Punch'), care va scrie și scenariul. Referindu-se la el, producătorii Adam Rolston și David Braithwaite au comentat: „Este exact genul de film de care lumea are nevoie acum. O poveste reconfortantă, care vă va face să râdeți și să plângeți în egală măsură și la care suntem nerăbdători să începem lucrul.

 

La rândul lor, producătorii executivi Alison Thompson și Mark Gooder au adăugat: „Scenariul minunat al lui Joel readuce la viață cea mai iubită piesă a lui George Bernard Shaw, iar distribuirea în rolurile principale a Helenei Bonham Carter și a lui Pierce Brosnan vor face ca filmul să fie dorit de toți distribuitorii din lume'. Filmul urmează să aibă premiera în anul 2022. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare