; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

GoT HBO (1)

HBO sub asediu: hackerii cer recompensă de milioane de dolari ca să nu facă publice și mai multe informații

09 August 2017

În timp ce în „Urzeala tronurilor' se încinge (în toate sensurile) lupta dintre tabere,  în realitatea noastră (virtuală), vorbim tot de un război, între HBO și hackeri.

 

Săptămâna trecută a fost una de coșmar pentru HBO, care a fost ținta unor hackeri ce i-au furat cantități substanțiale de informații din servere, plus că, independent de atacul cibernetic, episodul 4 al sezonului 7 din „Urzeala tronurilor', „Prada de război', a scăpat pe net cu peste 48 de ore înainte de premiera oficială, de la un post tv indian.

Coșmarul nu dă semne însă că s-ar opri: acum hackerii s-au întors cu și mai multe cereri.

Compania ar avea la dispoziție trei zile pentru a plăti o răscumpărare de până la 7,5 milioane de dolari, scrie Business Insider, altfel și mai multe informații despre „Urzeala tronurilor' (cel mai mare succes al companiei) vor fi lansate pe net.

Amenințarea – un video de 5 minute adresat CEO-ului HBO, Richard Plepler – a fost lansată public o dată cu o tranșă substanțială de informații, care conține, iar aici Business Insider citează Associated Press, emailurile unui director HBO timp de o lună, scriptul unui episod din sezonul nou „Urzeala tronurilor', dar și documente cu numere de telefon și adrese de email de la staruri precum Emilia Clarke, Lena Headey și Peter Dinklage.

Hackerii explică că le-a luat șase luni să intre în rețeaua HBO și cer „salariul lor pe șase luni în bitcoin', sumă estimată de Associated Press la între 6 și 7,5 milioane de dolari.

Potrivit unei informații Hollywood Reporter, FBI-ul și o companie de securitate cibernetică lucrează deja cu HBO pentru a rezolva situația.

Credit foto: Urzeala tronurilor, HBO

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare