; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Björnstad_Mats Erdahl_Tobias Zilliacus_Photo Niklas Maupoix (c) HBO Nordic

HBO Europe lansează primul trailer pentru drama suedeză „Beartown”

30 June 2020

Drama suedeză Beartown/Scandalul va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker. 


Pe parcursul a cinci episoade, Beartown/Scandalul explorează speranțele care aduc laolaltă o mică comunitate, secretele care amenință să o distrugă, curajul de care este nevoie pentru a merge împotriva grupului și consecințele felurilor în care sunt crescuți băieții. 

Beartown pierde teren încetul cu încetul din cauza copacilor care cresc din ce în ce mai aproape de oraș, dar atunci când echipa de tineret de hochei pe gheață are șansa de a câștiga semifinalele naționale, toate visurile localnicilor apasă acum pe umerii câtorva adolescenți. Această povară grea devine catalizatorul pentru un act violent care va lăsa o fată traumatizată și un orășel în criză. Acuzații sunt făcute și niciun localnic nu va scăpa de consecințe. 

Drama în cinci părți este o adaptare a romanului bestseller cu același nume scris de autorul suedez  Fredrik Backman (A Man Called Ove/ Un bărbat pe nume Ove'). Este regizat de premiatul Peter Grönlund (Goliath, Drifters), iar scenariști sunt Anders Weidemann (30 Degrees in February), nominalizat la Premiul Emmy, Antonia Pyk și Linn Gottfridsson. Serialul este produs de Filmlance, parte din Endemol Shine Group.

Producători executivi pentru Filmlance International (parte din Endemol Shine Group) sunt Bonnie Skoog Feeney și Mattias Arehn. Hanne Palmquist, Steve Matthews și Antony Root sunt producători executivi pentru HBO Europe. Fredrik Backman este producător executiv și e reprezentat de Salomonsson Agency, Tor Jonasson și Sophie Smirnakos. 

Beartown/Scandalul a început producția la începutul lui 2019, în nordul Suediei, cu zăpadă și temperaturi de îngheț, iar filmările au avut loc în Gallivare, Overtornea, Haparanda, Kalix, Malmberget și Kiruna. 

Actorii din rolurile principale sunt Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

În centrul poveștii se află tinerii jucători de hochei. Acești băieți își fac debutul pe ecran, dar au deja experiență și aptitudini pe gheață: Otto Fahlgren, Alfons Nordberg, Erik Lundqvist, Rasmus Karlsson și Najdat Rustom. 

În alte roluri apar Jacob Nordenson, Charlotta Jonsson, Sanna Niemi, Lukas Wetterberg, Frida Sandberg, Mikael Odhag, Anna Azcárate, Tomas Bergström, Einar Bredefeldt, și Gustav Lindh. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare