; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Meghan markle harry

Harry şi Meghan au renunțat la casa primită în dar de la regina Elisabeta a II-a

23 November 2020

Prinţul Harry (36 de ani) şi Meghan Markle (39 de ani) au renunțat la Frogmore Cottage, casa pe care au primit-o în dar de la regina Elisabeta a II-a (94 de ani), scrie publicația The Sun.

Se pare că cei doi au decis să  dea înapoi familiei regale casa pe care o primiseră de la regina Elisabeta, Frogmore Cottage, prinţesei Eugenie, care s-a mutat acolo împreună cu soţul ei Jack Brooksbank. În plus, scrie The Sun, mobila ducilor de Sussex ar fi fost mutată noaptea, pentru a nu atrage atenţia. Prinţesa Eugenie şi soţul ei au luat în stăpânire casa din Windsor în urmă cu două săptămâni.

Casa e situată nu departe de castelul în care Regina şi Philip stau în carantină.  

În luna iunie a anului trecut, s-au încheiat renovările pentru Frogmore Cottage. La acea vreme Meghan și Harry au decis să înlocuiască  sistemele de încălzire vechi, au modificat interiorul casei istorice, au redecorat ușile exterioare, ferestrele și pereții.

Presa internațională informa la acea vreme că întreaga sumă a fost în jur de trei milioane de dolari. Această sumă face parte din cei 55 de milioane de dolari cheltuiți de Regina Elisabeta a II-a pentru conservarea palatelor regale. Conservarea este finanțată de Fondul Suveran anual, în valoare de 63 de milioane de dolari, pe care Guvernul Britanic îl oferă Reginei în scopul păstrării palatelor în serviciul public.

De la începutul anului, atunci când prințul Harry și Meghan Markle au decis să renunțe la rolul de membri seniori ai Casei Regale Britanice, tabloidele engleze au adus mereu în discuție banii publici plătiți pentru renovarea proprietății făcută dar de nuntă de Regina Elisabeta a II-a, iar ducii de Sussex au decis să înapoieze integral banii contribuabililor.

În luna septembrie, Ducii de Sussex au anunțat, prin reprezentantul lor, că și-au achitat datoria de 2,4 milioane de lire sterline, datorată contribuabililor britanici, sumă care a fost folosită la renovarea locuinței lor, Frogmore Cottage.

Cuplul a locuit la Frogmore Cottage, aflată aproape de castelul Windsor, mai puțin de șase luni, dar casa va fi folosită în continuare de către cei doi atunci când vor reveni în Anglia, ei plătind chirie pentru această proprietate 18.000 de litre sterline pe lună.

Meghan și Harry și-au cumpărat în urmă cu câteva luni o locuință estimată la 11 milioane de lire sterline în Montecito, Santa Barbara.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare