; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Haos din cenuşă: Vulcanul din Islanda

09 May 2010

Haos din cenuşă: Vulcanul din Islanda

Devastatoarea erupţie a vulcanului Eyjafjallajokull din Islanda, petrecută la mijlocul lunii aprilie, a adus haos pe cerul Europei prin oprirea traficului aerian şi blocarea a sute de mii de pasageri în diverse părţi ale lumii.

În vreme ce echipele de jurnalişti monitorizau cu frenezie evoluţia norului de cenuşă şi transmiteau revenirea în ţările de origine ale turiştilor şi călătorilor în interes de afaceri, o echipă de filmare a National Geographic Channel se afla la locul evenimentului, în Islanda, pentru a înregistra evenimentele chiar de la faţa locului, în timpul şi după cele două erupţii, una din 20 martie şi cea de-a doua, mai mare, din 14 aprilie.

Membrii acestei echipe au primii care au primit permisiunea de a zbura cu elicopterul până la gheţar, pe vârful vulcanului şi au reuşit să obţină imagini incredibile ale vulcanului în timpul erupţiei.

Echipa de filmare a fost în permanenţă ameninţată de pericole uriaşe, filmările având loc chiar în apropierea enormului crater care scuipa foc şi cenuşă, iar, la fiecare zece minute, un bubuitură sonică îi zguduia pe curajoşi până în măduva oaselor.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare