; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Machiaj

Hai, România! Trupa The Humans cântă azi în cea de-a doua semifinală Eurovision

10 May 2018

A doua semifinală a concursului muzical Eurovision va fi transmisă în direct astăzi, 10 mai, de la ora 22.00 de TVR 1. În doar câteva ore, trupa The Humans va urca pe scena de la Altice Arena, Lisabona, pentru a cânta piesa „Goodbye'. Cei 6 membri ai formaţiei vor lupta pentru calificarea României în marea finală a competiţiei, care va avea loc sâmbătă, 12 mai.  

„Am primit reacții extraordinare după repetiții și numeroase mesaje de încurajare din partea românilor de pretutindeni. Ne bucurăm că mesajul nostru a ajuns în sufletele lor și ale celorlalți fani Eurovision, emoțiile lor ne-au încărcat cu energie pozitivă și optimism înainte de seara cea mare. Suntem pregătiți 110% și vom da totul pentru România pe scenă', spun reprezentanții noștri înainte de semifinală.

„Este o competiție strânsă, cu mulți atiști valoroși, iar voturile românilor din străinătate vor face diferența pentru a merge mai departe, în finală', au subliniat artiștii.

România intră în competiție pe poziția a doua, în prima parte a semifinalei, alături de  Norvegia, Serbia, San Marino, Danemarca, Rusia, Moldova, Olanda, Australia, Georgia, Polonia, Malta, Ungaria, Letonia, Suedia, Muntenegru, Slovenia și Ucraina.

Fanii din cele 18 ţări repartizate în a doua semifinală şi cei din Italia, Franţa şi Germania decid, alături de juriile de specialitate, cine va merge în finală.

În această seară, fanii (cu excepţia celor care locuiesc în România) vor putea vota „Goodbye' de până la 20 de ori de pe același număr de telefon, sau prin aplicația de pe siteul oficial al concursului: https://eurovision.tv/app.

Semifinala Eurovision va fi comentată, pentru telespectatorii TVR, de Liliana Ștefan și Radu Andrei Tudor.

La prima repetiție de miercuri, reprezentanții României au purtat un machiaj tricolor pe scenă.

„Machiajul tricolor a fost un semn al prețuirii noastre pentru toți românii care ne urmăresc și care ne vor vota în serile de concurs care urmează. El nu va fi parte din show-ul The Humans pe scena Eurovision. Este gândul nostru pentru voi și pentru tot ceea ce ne unește în aceste zile!', a declarat solista trupei, Cristina Caramarcu.

A doua repetiție nu a fost transmisă în direct, dar a contat la fel de mult pentru calificare ca și semifinala din această seară, întrucât spectacolul a fost votat de juriile de specialitate din 20 de țări, votul lor cântărind în proporție de 50%, la fel ca cel al publicului.

Finala Eurovision 2018 va avea loc sâmbătă, 12 mai, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1, începând cu ora 22.00.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare