Homepage  / Cinema

Guillermo del Toro va regiza „Frankenstein”. Cu ce actori vrea să facă filmul

Guillermo del Toro va regiza „Frankenstein”. Cu ce actori vrea să facă filmul

de Andreea Hentea,

La doar câteva zile după ce a câștigat Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj de animație, „Pinocchio, de Guillermo del Toro”, renumitul cineast se îndreaptă deja spre următorul proiect, dedicat faimosului Frankenstein. Actorii pe care îi are în vedere sunt Andrew Garfield, Oscar Isaac și Mia Goth, scrie variety.com.

Surse din anturajul cineastului au declarat pentru Variety că Andrew Garfield, Oscar Isaac și Mia Goth sunt deja în discuții preliminare pentru a juca în filmul live-action „Frankenstein”, pe care Guillermo del Toro îl va scrie și regiza, în colaborare cu Netflix.

Guillermo del Toro a dezvoltat încă de acum câțiva ani proiectul inspirat de celebrul roman al autoarei engleze Mary Shelley, publicat în 1818, dar încă nu se știe cât de fidel intenționează să fie față de materialul sursă. „Frankenstein” face parte din contractul multi-anual al regizorului cu Netflix, care are o serie de proiecte în colaborare cu platforma de streaming, aflate în diferite stadii de dezvoltare. Conversațiile despre „Frankenstein” sunt în stadii incipiente, au specificat aceleași surse pentru Variety. Deocamdată, Netflix a refuzat să comenteze informațiile legate de acest proiect.

Proaspătul premiu Oscar câștigat de cineast, pentru „Pinocchio, de Guillermo del Toro” / „Guillermo del Toroʼs Pinocchio” (2022), produs și difuzat de Netflix, este al treilea trofeu al său, după cele două statuete aduse de „Forma apei” / „The Shape of Water” (2017), acordate la categoriile cel mai bun regizor și cel mai bun film. Del Toro a fost nominalizat și în 2007, pentru scenariul filmului „Labirintul lui Pan” / „Pan’s Labyrinth”. Anul trecut, pelicula sa, „Aleea groazei” / „Nightmare Alley” (2021), a fost nominalizată la Oscar la categoria cel mai bun film.

Unde i-am văzut recent

Andrew Garfield a jucat recent în miniseria „Sub semnul credinței”, difuzată de Disney Plus, a avut o apariție cameo în „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă” și a jucat rolul principal, al muzicianului Jonathan Larson, în filmul Netflix „Tick, Tick… BOOM!” (2021), pentru care a fost nominalizat la Oscar anul trecut. De asemenea, el a jucat alături de Jessica Chastain în filmul biografic „The Eyes of Tammy Faye” (2021), recompensat anul trecut cu două Oscaruri.

Andrew Garfield

Oscar Isaac a jucat recent în excelenta miniserie HBO „Scene dintr-o căsnicie”, în „Dune” (2021), în care a fost ducele Leto Atreides, în thrillerul „Jucătorul de cărți” și în serialul „Moon Night”, difuzat de Disney Plus.

Oscar Isaac

Mia Goth este cunoscută în special pentru trilogia horror „X”, regizată de Ti West. Recent, ea a ucat în filmul lui Brandon Cronenberg, „Infinity Pool”, care a avut premiera la Festivalul internațional de film de la Sundance.

Mia Goth
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton