; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

La momentul potrivit în hip-hop

01 March 2010

Guess Who nu crede în conflictul între generaţii

Cine spune că şi cântăreţii de hip-hop nu pot fi pe aceleaşi frecvenţe cu anumiţi compozitori din generaţiile mai vechi? Guess Who (24 de ani) demonstrează contrariul cu piesa La locul potrivit' ce preia începutul cântecului Noi în anul 2000' compus în 1973 de Horia Moculescu.

În momentul de faţă, piesa La locul potrivit' compusă şi cântată de Guess Who este intens difuzată de posturile de radio şi TV, clipul ei fiind realizat la studiourile MediaPro de către regizorul Marian Crişan, vinovat' şi pentru alte videoclipuri cunoscute precum Change' (Puya), Vara trecută' (Voltaj) sau Boca de Inferno' (Sistem). Surprinzător sau nu, compozitorul Horia Moculescu a fost plăcut surprins atunci când Guess Who l-a contactat pentru a-i cere acordul de a folosi începutul piesei Noi în anul 2000': Cu domnul Moculescu m-am şi întâlnit după ce ne-am înţeles cu sistemul legal de a folosi începutul cântecului din 1973 şi m-a felicitat'.

Dacă în acea perioadă piesa lui Moculescu a fost respinsă la festivalul de la Mamaia, nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu melodia lui Guess Who. Piesa l-a propulsat imediat pe tânărul hip-hoper, aflat în prezent într-un turneu prin ţară împreună cu Spike şi Agresiv: Se numeşte TU-R, ne oprim în 21 de oraşe şi îl vom încheia în Bucureşti, în luna aprilie, cu un super concert la care încă lucrăm pentru că vrem să ridicăm nivelul. Până acum în ţară este o manie la concertele noaste, senzaţia este unică', ne-a povestit el.

Desoperit de Paraziţii

Pe numele său adevărat Laurenţiu Mocanu, Guess Who ne-a spus că şi-a început cariera muzicală pe când avea 14 ani: Nu ştiam cu ce se mănâncă, dar îmi doream foarte mult să cânt, am alergat cu demo-uri pe la case de discuri. Pe vremea aia exista Alpha Sound, casa de discuri unde erau şi Paraziţii, ei demarau o campanie numită Acţiunea instrumentalul', aşa am ajuns la ei şi de acolo lucrurile au început să meargă'. Şi chiar au mers: Guess Who a colaborat cu Paraziţii pe albumele Irefutabil', Confort 3', cu Cheloo pentru Sindromul Tourette', dar şi cu Ombladon, la Cel mai prost dintre pământeni'.

În decembrie 2008, Guess Who şi-a lansat pe internet propriul album intitulat Probe audio': Conţine 14 piese, iar de producţia lui în mare parte s-au ocupat Agresiv, am produs şi eu şi Grasu XXl şi Sez. Am colaborat cu Spike, Grasu XXL, Griffo, Mitză, Lucia şi nu în ultimul rand, cu Eugen'. Laurenţiu şi-a relansat însă materialul discografic dându-i titlul La locul potrivit' şi adăugându-i patru piese noi.

Încă un clip

Guess Who ne-a mărturisit că, printre concerte, lucrează la un nou album pe care intenţionează să-l scoată în primăvara anului viitor, iar în luna martie ar vrea să lanseze şi videoclipul la piesa Azi nu' la care a colaborat cu prietenul său Grasu XXL. Guess Who a mai scos până acum videoclipuri şi la piesele Tu' şi Gen' (feat. Eugen).

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare