VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 5
Unul dintre cele mai importante evenimente ale României la acest târg a fost lansarea volumului Istoria românilor de acad. Ioan Aurel-Pop, o ediție prescurtată a variantei în limba română, special concepută pentru publicul din Republica Populară Chineză, ediție ce conține numeroase referiri la istoria poporului chinez, din dorința de a face mai accesibil și mai atrăgător textul istoric.
Evenimentul s-a desfășurat la Scena Autorilor din cadrul BIBF, în prezența unui public numeros care și-a manifestat interesul pentru acest titlu prin numărul mare de întrebări pe care le-a adresat autorului, întrebări care au venit mai ales din partea studenților prezenți la eveniment. La acesta au participat: autorul, acad. Ioan-Aurel Pop, doamna Secretar de stat Irina Cajal, reprezentanți ai ICR și ai editurii.
Printre evenimentele importante organizate la Beijing s-a numărat și lansarea cărții China cea de taină, semnată de producătoarea TV, Marina Almășan. Lansarea a avut loc în pavilionul central și s-a bucurat de un succes răsunător, sala fiind plină de personalități din China, dar și de reprezentanți ai României.
A urmat o dezbatere cu autori și reprezentanți ai grupurilor editoriale din România, Japonia și Statele Unite ale Americii despre promovarea Chinei prin intermediul cărților și a jurnalelor de călătorie semnate de străini. Activitatea s-a încheiat cu o ceremonie fastuoasă de decernare a premiilor pentru implicarea în dezvoltarea proiectului de carte Silk Road – „Writing on China by Foreigners”. Marina Almășan, precum și Grupul Editorial Corint, au primit câte un astfel de premiu pentru susținerea obiectivelor proiectului.