; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Virgil Iantu

Grila nouă TVR 2: Virgil Ianțu face emisiune nouă, încep „Dr. House” și un serial italian

29 March 2017

Din 17 aprilie, TVR 2 trece la grila de primăvara, care aduce divertisment, filme şi seriale noi, precum şi un  concurs nou de cultură generală, prezentat de Virgil Ianțu. 

„Mult mai multe filme artistice noi – care se alătură filmelor de Telecinematecă, româneşti şi de artă – teatru, seriale, sport, ştiri şi divertisment  – aşa se prezintă, succint, noua ofertă a postului TVR 2 în această primăvară', se arată într-un comunicat TVR 2 remis redacției TVmania.

Virgil Ianțu, show la TVR 2

După o pauză de aproape trei ani, timp în care și-a îndreptat atenția către muzică și către proiectul lui de suflet – emisiunea online „Copiii spun', Virgil Ianțu (46 de ani) revine la marea sa dragoste, televiziunea.

Începând din 17 aprilie, Virgil Ianțu – fost prezentator al „Vrei să fii miliardar/milionar?', jurat în cadrul „Star Factory' și „Megastar', gazdă a emisiunilor „Big Brother', „Da sau Nu?', „70s show', „Mobilul' și „Copiii spun lucruri trăznite' – va prezenta o emisiune de tip concurs de cultură generală, formatul fiind difuzat în prime-time, de luni până joi, de la ora 20.00. Postul nu a anunțat încă numele noii emisiuni.

Irina Radu, , Preşedinte-Director General al TVR: „Au fost vremuri când toate televiziunile au luat vedete de la TVR, însă, TVR n-a mai crescut și format vedete de multă vreme.

E momentul să redevenim televiziune, să lucrăm cu formate și vedete de succes. Acest moment marchează și plata datoriilor și un nou început pentru TVR. Mi s-a părut firesc ca primul format cu miză să fie un concurs de cultură generală. Asta arată ce și cum vrem să fim'.

Decizia lui Virgil Ianțu de a se alătura acestui proiect a venit în mod natural:

„În ultima vreme, din ce în ce mai mulți oameni mă întrebau de ce nu revin pe TV. Însă propunerile primite nu coincideau cu valorile sau credințele mele, de la care nu m-am abătut, așa cum nu o voi face nici de acum înainte.

Trebuie să recunosc că mi-a venit destul de natural să devin partener cu Televiziunea Română. Într-un fel sau altul suntem datori să le oferim românilor ceea ce merită – emisiuni inteligente, cu informații de valoare, și de o calitate ireproșabilă', a declarat Virgil Ianţu. 

„O dată-n viață', ediții vechi pe TVR 2

Fanii Iulianei Tudor și ai „O dată-n viață' trebuie să știe că, primăvara aceasta, programul nu se va mai regăsi în grila postului TVR 1. De sâmbătă, 22 aprilie, ediții vechi vor putea fi urmărite începând de la ora 20.10, pe TVR 2.

Detalii despre noua grilă de primăvară a postului TVR 1, aici.

Ce alte emisiuni și seriale mai apar în grila de primăvară TVR 2

 Vezi galeria foto >

Sezonul opt din „Dr. House' este programat să înceapă la TVR 2 luni, pe 17 aprilie, la ora 23.00. Noile episoade vor fi difuzate de luni până joi.

În ceea ce privește programele informative, postul a anunțat că Ştirile de la ora 19.00 vor fi prezentate de luni până vineri de Stela Popa, iar în weekend de Raluca Arvat. Ca şi până acum, la TVR 2, tronsonul ştirilor de la ora 13.00 este prezentat de Teodora Antonescu, iar Ştirile sportive sunt aduse de Monica Roşu şi Sandra Izbaşa. 

Gabriel Garko

Gabriel Garko

TVR 2 va programa, din 22 aprilie, în fiecare sâmbătă, de la ora 22.10, serialul italian „L’onore e il rispetto' / „Onoare şi respect' (2006) – având în rolul principal pe unul dintre cei mai admiraţi actori ai tinerei generaţii: Gabriel Garko, care a prezentat San Remo 2016 alături de Mădălina Ghenea.

Programele primăverii la TVR 2 sunt completate de serialul coreeanPreţul trădării', de filme artistice (româneşti, de artă, de Telecinematecă, europene), dar şi de sezoane noi ale emisiunilor:

  • Duelul pianelor' (în care Paula Seling, Adrian Enache şi Ovi aduc o ediţie specială în Duminica Paştelui);
  • Destine ca-n filme'  aduse de Iuliana Marciuc de marţi, 18 aprilie, de la ora 21.10;
  • Mic dejun cu un campion';
  • Natură şi aventură';
  • Gala umorului';
  • Dale lu Mitică';
  • Femei de 10, bărbaţi de 10'.

Citește și:

TVR trece la grila de primăvară. Vezi care sunt emisiunile noi de la TVR 1 și ce program a dispărut din listă

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare