Homepage  / Vedete româneşti

Greșeala pe care a făcut-o Ioana Ginghină după divorțul de Alexandru Papadopol. Fiica Ruxandra a avut de suferit

Greșeala pe care a făcut-o Ioana Ginghină după divorțul de Alexandru Papadopol. Fiica Ruxandra a avut de suferit
24

de Cristina Țapu,

Divorțul nu reprezintă o experiență ușoară, nici pentru cei implicați direct, nici pentru copiii lor. Ioana Ginghină, mama unei adolescente, a traversat această situație și, la vremea respectivă, relația cu fiica sa a suferit. Ea recunoaște acum că deteriorarea acelei legături s-a datorat, în mare parte, incapacității sale de a gestiona în mod corespunzător întreaga situație.

Ce sfat oferă Ioana Ginghină părinților care trec printr-un divort

Ținând cont că a trecut la rândul ei prin asemenea momente delicate, vedeta oferă un sfat esențial tuturor părinților care se confruntă cu un divorț. Iată care este greșeala pe care nu ar trebui să o facă în relația cu copiii lor, din punctul de vedere al Ioanei Ginghină!

Ce-probleme-a-avut-Ioana-Ginghina-cu-fiica-ei-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 24

Ioana Ginghină împărtășește frecvent cu fanii săi, pe blogul personal, diverse experiențe din propria viață, cu scopul de a servi drept exemplu, fie el pozitiv sau negativ. Recent, vedeta a discutat despre situația delicată în care s-a aflat odată ce a divorțat de Alexandru Papadopol.

Ioana Ginghină a vorbit deschis despre conflictele cu fiica sa adolescentă

Astfel, actrița relatează cum, având în vedere dorința de a-și proteja fiica și de a-i satisface orice nevoie, nu a impus niciun fel de limite la acea vreme și a fost extrem de permisivă. În acest context, Ioana Ginghină recunoaște că faptul că nu a stabilit reguli clare a fost o eroare totală, iar consecințele au fost unele cât se poate de negative.

„Aș vrea să împărtășesc o experiență personală în acest sens. În timpul divorțului, încercam să o protejez pe fiica mea, îndeplinindu-i toate dorințele. Credeam că astfel o voi face să se simtă mai puțin vulnerabilă în contextul tensiunilor din familie. Dar am observat că această abordare a avut un efect contrar.”, a scris Ioana Ginghină pe blogul personal.

Alexandru Papadopol, mesaj pentru Ioana Ginghină după nunta ei Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  15 / 24

Greșeala pe care a făcut-o Ioana Ginghină în raport cu fiica sa, Ruxandra

Prin urmare, gestul de a-i satisface toate dorințele fiicei sale în acea perioadă nu a avut consecințe pozitive deloc, conform afirmațiilor Ioanei Ginghină. Ea recunoaște că relația cu fiica sa s-a deteriorat din cauza acestei atitudini permisive. Nu este vina fiicei – aceasta a acționat așa cum ar face orice copil de vârsta ei, neavând maturitatea necesară pentru a gestiona o astfel de situație, susține Ioana Ginghină.

Astfel, Ioana Ginghină îi îndeamnă cu tărie pe toți adulții care se confruntă cu situații similare să evite aceeași greșeală și să stabilească limite clare, chiar dacă unul dintre părinți a părăsit familia.

„În absența unor limite clare, ei pot deveni nesiguri și pot încerca să descifreze constant emoțiile și intențiile părinților. Adulții care nu vor trage linie și nu vor spune: „Asta m-a rănit”, vor continua să fie răniți, deoarece copiii lor s-ar putea să nu realizeze că acțiunile lor îi afectează pe părinți. (…) Limitele de la părinți la copii au o funcție importantă”, este de părere Ioana Ginghină.

Ioana Ginghină: „Relația cu fiica mea s-a îmbunătățit considerabil”

Având în vedere că a reușit să își construiască totuși o relație bună cu fiica ei adolescentă, Ioana Ginghină a ținut să le dea sfaturi și altor părinți care poate au nevoie de sfaturi în acest domeniu.

Am învățat pe propria piele că limitele și regulile sunt esențiale, indiferent de situația familială. De când am început să impun limite clare – la bani, timp petrecut pe telefon și limbaj – relația cu fiica mea s-a îmbunătățit considerabil. Ea a început să înțeleagă că există o diferență de perspectivă între noi, cauzată de diferența de generație, dar și că există un respect reciproc pentru aceste diferențe.

Am observat că generozitatea nelimitată a părinților poate cauza stres și tensiune în relația cu adolescenții. Părinții fără limite pot ajunge să sufere atât pe plan material, cât și relațional”, a mai scris actrița care a divorțat în 2019, după 12 ani de căsnicie, de Alexandru Papadopol.

Sursă foto: Instagram Ioana Ginghină

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton