Homepage  / Advertorial

Grătarul pentru grădină, o alegere perfectă pentru mese sănătoase

Grătarul pentru grădină, o alegere perfectă pentru mese sănătoase

de Redactia Tvmania

Vara este (și) anotimpul gărtarelor, orice fel de grătar de grătar de grădină ai alege să folosești: un grătar pe lemne, pe gaz sau un grătar electric. Nu este de mirare faptul că mulți dintre oameni aleg să gătească astfel preparatele din carne sau legumele – este un mod de a găti sănătos și gustos. Dacă locuiești la casă și plănuiești să achiziționezi un grătar pentru grădină, dar nu știi exact ce criterii trebuie să ai în vedere atunci când îl alegi, ai ajuns unde trebuie. În rândurile care urmează îți explicăm pas cu pas la ce să fii atent înainte de a face o astfel de achiziție. 

Chiar dacă îți place sau nu să gătești, sigur nu ai o problemă cu a face un grătar măcar de câteva ori pe an. Iar dacă te afli în situația în care chiar nu e pentru tine această acțiune, poate ai noroc și nu trebuie să te ocupi chiar tu de asta și grătarul este în atribuțiile altui membru al familei. 

Hai să vedem cum alegi grătarul pentru grădină.

  1. Ține cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție

Ia în calcul spațiul pe care îl ai la dispoziție în grădina ta și pe care dorești să îl aloci grătarului pentru grădină. Gândește-te că dacă încă nu ai amenajat grădina, va trebui să acorzi spațiu și mobilierului pentru grădină sau oricăror alte obiecte sau unelte cărora vrei să le găsești un loc în grădina ta. De asemenea, ține cont și de dimensiunile grătarului și în acest sens gândește-te mai ales la numărul membrilor familiei sau la numărul invitaților pe care îi ai în mod obișnuit la masă pentru a ști dacă trebuie să alegi un grătar pentru grădină mai mic sau unul de dimensiuni mai mari. 

  1. Alege tipul de grătar

Un alt aspect la fel de important pe care trebuie să îl ai în vedere este și tipul de grătar de grădină pe care îl vei alege pentru tine și pentru familia ta. Există mai multe tipuri de grătare, printre care cele mai obișnuite și eficiente sunt grătarul pentru grădină care funcționează pe bază de cărbuni și de lemne, grătarul electric și grătarul pe gaz. În ceea ce privește avantajele și dezavantajele fiecărui tip de grătar pentru grădină, ce trebuie să reții este faptul că cel pe lemne și cărbuni îți va oferi acel gust autentic, pe care îl știi, datorită cantității de fum care se emană, însă el ocupă mai mult spațiu decât celelalte. Grătarul pe gaz și cel electric sunt mai ușor de curățat și ocupă mai puțin spațiu, însă gustul mâncării nu va fi la fel ca cel al preparatelor gătite cu ajutorul unui grătar de grădină, care funcționează pe bază de cărbuni și de lemne.

  1. Ia în considerare și accesoriile

Dacă îți dorești să duci experiența grătarului la nivelul următor, te poți orienta și chiar te sfătuim să o faci și către grătarele pentru grădină care includ diverse accesorii, cum ar fi un termometru sau o plită laterală. De exemplu, termometrul te poate ajuta să ai un control mai mare asupra monitorizării temperaturii și astfel să preîntâmpine arderea mâncării. Un alt accesoriu util este și plita laterală despre care aminteam anterior și care îți poate fi de folos pentru a prepara garnituri sau pentru a menține mâncarea caldă. În afară de aceste două accesorii de bază, te mai poți orienta și către alte tipuri de unelte care îți fac munca mai ușoară, cum ar fi cleștii sau spatulele care te vor ajuta să manevrezi mult mai repede legumele sau carnea. Toate aceste accesorii îți pot fi utile și pot fi cumpărate separat, indiferent de modelul de grătar pentru grădină pe care alegi să îl achiziționezi.

Iată, deci, care sunt cele mai importante aspecte pe care te sfătuim să le ai în vedere atunci când te hotărăști să îți iei un grătar pentru grădină. Ține cont de toate acestea și poți să fii sigur că nu vei da greș cu alegerile tale.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton