; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Gopo 2018 George Mihăiță și Vladimir Găitan vor primi Premiul pentru Întreaga Carieră

Gopo 2018: George Mihăiță și Vladimir Găitan vor primi Premiul pentru Întreaga Carieră

26 February 2018

Actorii George Mihăiță și Vladimir Găitan vor fi omagiați cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 12-a ediții a Galei Premiilor Gopo. Evenimentul va avea loc pe 27 martie, la Teatrul Național I.L. Caragiale din București.

La 50 de ani de la începerea filmărilor la „Reconstituirea' (regia Lucian Pintilie), actorii George Mihăiță și Vladimir Găitan vor fi distinși cu Premiul pentru Întreaga Carieră în semn de recunoștință și apreciere pentru întreaga lor activitatea artistică. Filmul regizorului Lucian Pintilie, considerat unul dintre cele mai bune filme românești ale tuturor timpurilor, a reprezentat o rampă de lansare pentru cei doi actori, aflați pe atunci la primele lor roluri pe marele ecran, și totodată începutul unei prietenii care durează de cinci decenii.

George Mihăiță s-a născut pe 23 septembrie 1948 și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale în 1971, la clasa profesoarei Sanda Manu. Activitatea sa cinematografică include peste 30 de filme, dintre care: „Brigada diverse', „Mama', „Ilustrate cu flori de câmp', „Pentru patrie', dar și producții recente precum „Nunta mută', „Undeva la Palilula' sau încă nelansatul lungmetraj al lui Stere Gulea, „Moromeții 2'.

Vladimir Găitan s-a născut la 2 februarie 1947, la Suceava. A absolvit în 1970 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, secția Actorie, clasa prof. George Carabin și Elena Negreanu, și a debutat pe scena Teatrului de Comedie. După debutul cinematografic în „Reconstituirea', au urmat roluri în filme precum „Căldura', „Puterea și adevărul', „Pe aici nu se trece!', „Zbor periculos', „Secretul lui Nemesis', „Omul zilei' sau „Detectiv fără voie'.

În 2002, Vladimir Găitan și George Mihăiță au fost decorați cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București'.

Gala Premiilor Gopo 2018 – ediția a 12-a este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Babel Communications și Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare