; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Piselli şi Lontras luptă pentru titlul “Top Chef”

02 February 2013

Show-ul culinar de la Antena 1 îşi va desemna sâmbătă seara câştigătorul.

Giovanni Piselli și Nico Lontras vor lupta de la 20.30, la Antena 1, pentru primul titlu de Top Chef al României.

Din cei 24 de concurenți care au pornit în marea provocare, juriul compus din Joseph Hadad, Tudor Constantinescu și Nicolai Tand, au decis ca Giovanni “Macaronarul” și Nico “Norvegianul” să intre în cursa pentru marele premiu în valoare de 50.000 de euro.

Cine sunt finaliştii?

Nico Lontras este român neaoș, bunicii și străbunicii săi au locuit la Mediaș, oameni gospodari, cărora le-a plăcut să muncească. Pasiunea pentru gastronomie și talentul le-a moștenit de la mama lui. Nicolae, alintat de toată lumea Nico, lucrează acum la un restaurant bine cotat din Norvegia și are cam tot ce și-ar putea dori. Și cu toate astea, ar vrea să revină în România.

Giovanni Piselli este un italian stabilit în România din 2008. A luat microbul bucătăriei' de la tatăl lui și declară cu mâna pe inimă că bucătăria l-a ales pe el și nu invers. Prima rețetă pe care a pregătit-o a fost paste cu ton.

Eram  singur acasă. Aveam 10 ani. Eram lihnit de foame și m-am apucat să gătesc. Experiența a fost una incendiară la propriu. Tigaia în care pregăteam mâncarea a luat foc, dar mâncarea a fost bună până la urmă', povesteşte Giovanni Piselli.

Cei doi finaliști vor pregăti în finala de sâmbătă seara trei feluri de mâncare: un antreu, un fel principal și un desert.

Miza pentru cei doi aspiranți la titlul de Top Chef este pe măsura premiului: cu banii câștigați Nico Lontras s-ar putea întoarce în România iar pentru Giovanni Piselli venirea în România ar însemna un pariu câștigat și o recunoaștere a faptului că a luat cea mai inspirată decizie atunci când s-a stabilit la Brașov.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare