; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

George Segal a murit

George Segal a murit. Actorul american avea 87 de ani și a murit pe masa de operații

24 March 2021

George Segal, unul dintre cei mai îndrăgiți actori american, a murit marți, la vârsta de 87 de ani. Acesta s-a stins din viață pe masa de operații, în timp ce îi era montat un dispozitiv cardiac. George Segal, cântărețul de banjo transformat în actor care a fost nominalizat la Oscar pentru filmul Who’s Affraid of Virginia Woolf? din 1966 și care a jucat în serialul The Goldbergs, a murit marți în Santa Rosa, California, a spus soția sa. 

“Familia este devastată să anunțe că în această dimineață George Segal a decedat din cauza complicațiilor din operația de bypass”, a declarat Sonia Segal, scrie reuters.com.

George Segal este un actor american de film, teatru și televiziune. Nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul din Who’s Affraid of Virginia Woolf?  

 

Biografie George Segal

George Segal Jr, actor american de teatru și cinematografie s-a născut la data de 13 februarie 1934 în Great Neck, Long Island, New York, fiul lui Fannie și George Segal Sr. Este vărsător, are 1.80 m. A avut trei soții, Marion Sobel din 1956 până în 1981 când au divorțat, împreună au doi copii Elizabeth născută în 1962 și Polly Segal născută în 1966, apoi s-a căsătorit cu Linda Rogoff lângă care a stat 13 ani, din 1983 până în 1996, când aceasta a decedat. În prezent este căsătorit cu Sonia Schultz Greenbaum alături de care este din 1996. A fost educat la George School după care a absolvit Haverford College. În anul 1955 a absolvit Columbia University.

Acea perioadă a însemnat începutul carierei impresionante a actorului Georeg Segal Jr cu roluri mici în drame și comedii de scenă, ca actor și muzician a debutat în 1960, după care în 1962 a fost distribuit în filmul The Longest Day. Segal a semnat primul său contract ca actor în 1961 cu Columbia Pictures pentru filmele The Young Doctors și The Naked City, produs de Screen Gems.

A atras atenția criticilor în 1965 cu producțiile ‘Ship of Fals’ și P.O.W. în ‘King Rat’. Apoi a fost împrumutat de către ‘Warner Bros pentru rolul Nick în Who’s Afraid of Virginia Woolf. Pentru acest rol a fost nominalizat la premiul Oscar după care a jucat rolul unui agent secret Britanic în filmul The Quiller Memorandum.

A jucat și în comedii, alături de Robert Redford în The Hot Rock. Actorul a avut și o perioadă inactivă cinematografic în anii 1980 dar a revenit ulterior cu roluri de televiziune la NBC în sitcomul Just Shoot Me!.

A câștigat un premiu Golden Globe. Ca muzician Segal a cântat cu Bruno Lynch and Imperial Jazzband alături da care a înregistrat albumul A touch of Ragtime în 1985 și apoi alături de grupul Red Onion Jazz Band. În prezent Segal se bucură de succes în comedia ‘Art’ pe Broadway.  

În 2013, producătorul Adam F. Goldberg l-a aruncat pe Segal în rolul patriarhului familiei evreiești Albert “Pops” Solomon în seria sa semi-autobiografică, “The Goldbergs”.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare