Homepage  / Vedete româneşti

George Mihăiță a împlinit 76 de ani. Ce a pregătit Tătuțu` de ziua lui de naștere. „Voi duce un tort la Teatrul de Comedie”. EXCLUSIV

George Mihăiță a împlinit 76 de ani. Ce a pregătit Tătuțu` de ziua lui de naștere. „Voi duce un tort la Teatrul de Comedie”. EXCLUSIV
11

de Cătălina Matei,

Din octombrie, fanii serialului „Clanul” vor avea ocazia să-l vadă pe George Mihăiță într-o nouă poveste care are loc cu 20 de ani în urmă, pe când Bebe Măcelaru se lupta să ajungă în fruntea interlopilor. Până atunci însă, actorul tocmai a împlinit pe 23 septembrie vârsta de 76 de ani și are planuri pentru a-și sărbători ziua de naștere.

Până când serialul „Tătuțu`” va avea premiera pe VOYO, în octombrie, atunci când fanii lui Bebe Măcelaru vor avea ocazia să-l vadă pe George Mihăiță mai tânăr cu 20 de ani, actorul își serbează ziua de naștere. Cel care îl interpretează pe Bebe Măcelaru a împlinit venerabila vârstă de 76 de ani.

Mă simt Radu Beligan la 98… Dar n-am eu norocul maestrului meu drag. Pe 23 voi duce un tort la Teatrul de Comedie, ziua mă voi vedea cu cei 3 copii ai mei și seara cu alți 3 copii (Maia, Horațiu, Teodosiu) pe scena mare a T.N.B. Să-ți sărbătorești ziua în fața a 900 de oameni… Nu e minunat?!”, ne-a declarat George Mihăiță, care joacă pe 23 septembrie în spectacolul aniversar „Fierarii”, la Teatrul Național din București. O reprezentație din a cărei distribuție mai fac parte și Maia Morgenstern, Valentin Teodosiu, Horațiu Mălăele și Mircea Rusu.

Bebe Măcelaru, înapoi în timp…

Timp de doi ani, în cele patru sezoane, „Clanul” a fost unul dintre cele mai urmărite seriale de dramă din România. Scenariul, actorii, efectele speciale și felul în care a fost produs fiecare episod au dus povestea în casele a milioane de telespectatori care au ajuns să îndrăgească proiectul! Însă, cine știe, de fapt, cum a început totul…?!

În urmă cu aproximativ 20 de ani, viața lui Bebe Udrea era printre mafioți. Cunoscut drept „Măcelaru”, Bebe a avut un scop clar: să ajungă în vârful propriului clan! Cum a construit totul, care este povestea din spatele unora dintre cele mai îndrăgite personaje și care a fost parcursul lor încă de la început, vom vedea, în curând, într-un nou serial: „Tătuțu`”.

Cum a ajuns Costoiu să aibă brigada lui, cine l-a ajutat pe Bebe Măcelaru` să fie în fruntea Clanului, dar și cum a primit apelativul de „Tătuțu`” – vom afla cu toții din povestea care ne va duce în perioada anilor 2000 – acolo unde a început totul!

Tatutu-George-Mihaita-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

George Mihăiță, o carieră solidă

Născut pe 23 septembrie 1948 în Moreni, județul Dâmbovița, într-o familie modestă, maestrul George Mihăiță a crescut cu un simț al umorului și o vivacitate care i-au definit parcursul artistic. Încă din adolescență a început să joace în cadrul Clubului „Flacăra” din Moreni, iar după absolvirea Lliceuului de Muzică Ploiești și-a urmat pasiunea pentru teatru la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, absolvind în 1971 sub îndrumarea profesoarei Sanda Manu, unul dintre cei mai respectați pedagogi de actorie din România.

Cariera sa a luat avânt imediat după absolvirea facultății, odată cu rolul din filmul Reconstituirea (1968), regizat de Lucian Pintilie, o peliculă care a devenit rapid un reper în cinematografia românească. Interpretarea sa a fost atât de apreciată încât regizorul italian Michelangelo Antonioni l-a dorit în distribuția unui film italian, după ce văzuse „Reconstituirea”. Din păcate, această oportunitate s-a pierdut în birocrația vremii, o scrisoare de invitație ajungând la Ministerul Culturii din România, dar rămânând necitită timp de zece ani.

De-a lungul anilor, s-a remarcat în numeroase piese de teatru, interpretate cu talent şi pasiune. A avut roluri de excepţie în: Coana Chiriţa (1969), Fata Morgana (1971), O noapte furtunoasă (1972), Soldatul (1972), Buffalo Bill şi indienii (1973), Jocul dragostei şi al întâmplării (1976), Doisprezece oameni furioşi (1977), Peţitoarea (1979), Livada cu vişini (1979), Harold şi Maude (1980), Strigoi la Kitahama (1982), Scaiul (1989), Ce ne facem fără Willy? (1992), Troilus şi Cresida (1994) etc.

Tătuțu` de acasă…

George Mihăiță este tatăl jurnalistului sportiv Tudor Mihaiță, prozator in devenire, comentator de MMA și kickbox, fiu din o căsătorie anterioară care-i seamănă leit fizic. Actorul s-a recăsătorit cu Delia Seceleanu, actriță și ea, și au împreună doi băieți: Andrei și Vlad.

Tatutu-George-Mihaita-familie-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  6 / 11

Tati. Acasă sunt tati”, ne povestea George Mihăiță cu ceva timp în umră într-un interviu.

Cât despre abilitățile sale de măcelar, în viața reală… „Nu gătesc, eu sunt omul care cumpără. Eu fac piața, altcineva gătește. De tranșat carnea… vreau să vă spun că înainte să încep serialul, am fost la o măcelărie. Mi s-a spus că miercurea este ziua în care se tranșează mieii. Am tranșat acolo, am învățat câteva lucruri, am și filmat vizavi de ceea ce trebuia să fac în serial”, ne-a mărturist atunci actorul.

Foto: Instagram; Pro TV

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton