; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

George Lucas

George Lucas: „Disney nu va folosi ideile mele pentru «Războiul stelelor 7»”

22 January 2015

Vânzând LucasFilm companiei Disney, creatorul seriei „Star Wars' a trasat schița unei potențiale urmări, dar de-atunci frâiele producției au rămas în mâinile regizorului J.J. Abrams și ale scenariștilor.

George Lucas

Va mai semăna „Star Wars 7' cu ceea ce avea în cap George Lucas înainte să vândă totul la Disney? După declarațiile creatorului celebrei francize pentru Cinemablend nu prea mai pare așa. Dar pentru a înțelege mai bine tot ce s-a întâmplat să ne întoarcem la momentul istoricului contract în valoare de 4 miliarde de dolari. Pe 30 octombrie 2012, după ce a fost semnat acordul dintre Bob Iger, patronul Disney, și George Lucas, un comunicat de presă a anunțat imediat lansarea unui nou episod din „Războiul stelelor':

„Fanii pot să spere la un nou film, , care va sosi pe planetă în 2015. George Lucas va fi consultantul creativ și Kathleen Kennedy – care a fost aleasă de George Lucas – va fi producător executiv'.

În aceeași zi, unul dintre șefii de la Disney, Jay Rasulo, a precizat pentru presă că „vânzarea a inclus schița scenariului pentru următoarele trei filme ale francizei. George Lucas ne-a schițat liniile mari pentru următorul opus'. Michael Arndt a fost angajat mai întâi pentru scenariu la care a lucrat cu J.J. Abrams, apoi regizorul i-a cerut ajutorul lui Lawrence Kasdan (scenaristul de la „Imperiul contraatacă' și „Întoarcerea lui Jedi').

Pe vremea aceea, toată lumea credea că George Lucas urmărește mai mult sau puțin proiectul, se pare însă că nu e chiar deloc implicat. Chiar a explicat recent că nu ține deloc legătura cu regizorul J.J. Abrams și că este „încântat de oportunitatea de a descoperi pentru prima oară în viață un episod din ca simplu spectator'.

„În timpul vânzării, le-am spus celor de la Disney ideile mele despre noile episoade, dar ei au decis apoi să nu le folosească. Și-au urmat propria lor cale, nu ceea ce am scris eu', a adăugat Lucas.

Să fi pierdut regizorul orice fel de influență asupra francizei în fața gigantului Disney? Oficial, e „consultant creativ', dar această titulatură e destul de vagă.

„Star Wars: Episode VII – The Force Awakens' va avea premiera în România pe 18 decembrie 2015.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare