; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

George Clooney

George Clooney va primi premiul AFI pentru întreaga carieră

06 October 2017

Actorul George Clooney va fi cea de-a 46-a persoană căreia i se va oferi premiul AFI Life Achievement Award pentru întreaga carieră, conform hollywoodreporter.com.

„George Clooney este unul din conducătorii Americii' a declarat Sir Howard Stringer, președintele Consiliului de Administrație al AFI. „Director, producător, scriitor și actor – o pictogramă modernă care combină strălucirea unei perioade trecute cu o pasiune feroce pentru a asigura ecourile impactului artei dincolo de ecran”.

Clooney are deja în palmares premii Emmy și Oscar. A fost extreme de apreciat pentru rolurile sale din „Syriana', „Up in the air' dar și „Descendenții'. În anul 2010, Academia de Arte și Științe ale Televiziunii i-a oferit Premiul Umanitar Bob Hope, ca recunoaștere a eforturilor sale umanitare.

Printre cele mai recente celebrități care au primit recunoașterea AFI se numără Diane Keaton, John Williams, Steve Martin, Jane Fonda, Mel Brooks și Morgan Freeman.

Premiul AFI pentru întreaga carieră  este un premiu acordat de Institutul American de Film începând  din anul 1973 pentru a recunoaște și a răsplăti actorii a căror carieră în film sau televiziune a contribuit la îmbogățirea culturii americane.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare