Homepage  / Vedete străine

Gena Rowlands suferă de aceeași boală ca personajul ei din „The Notebook”. Anunțul trist făcut de fiul ei

Gena Rowlands suferă de aceeași boală ca personajul ei din „The Notebook”. Anunțul trist făcut de fiul ei
9

de Roxana Mirea,

Există momente când viața bate filmul. Actrița Gena Rowlands suferă de aceeași boală ca personajul ei din filmul celebru „Jurnalul” / „The Notebook”. Gena, în vârstă acum de 94 de ani, a interpretat versiunea mai în vârstă a protagonistei Allie din filmul romantic. Iată ce a declarat fiul ei, Nick Cassavetes, regizorul filmului. 

Gena Rowlands suferă de boala Alzheimer 

Gena Rowlands, o legendă a cinematografiei a cărei carieră s-a întins pe aproape șapte decenii și a obținut nenumărate premii, inclusiv două nominalizări la Oscar și un Oscar onorific, suferă de boala Alzheimer. 

Fiul ei, regizorul și actorul Nick Cassavetes, a împărtășit vestea pentru Entertainment Weekly în timp ce își amintea de colaborarea cu mama lui pentru filmul „The Notebook”. Rowlands, acum în vârstă de 94 de ani, a interpretat-o în mod memorabil pe Allie, versiunea mai în vârstă a aceluiași personaj jucat de Rachel McAdams, în îndrăgitul film de dragoste, care suferea, de asemenea, de demență. 

„Am convins-o pe mama mea să o joace pe Allie cea mai în vârstă și am petrecut mult timp vorbind despre Alzheimer și despre dorința de a fi autentici în această privință, iar acum, în ultimii cinci ani, ea are Alzheimer”, spune regizorul, a cărui bunică, actrița Lady Rowlands, a avut, de asemenea, această boală. „Este în plină demență. Și este atât de nebunesc – noi am trăit-o, ea a jucat-o, iar acum este pe noi.” 

Gena Rowlands suferă de boala Alzheimer Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Mama Genei Rowlands a avut Alzheimer 

Într-un interviu acordat în 2004 unei reviste, Gena Rowlands a vorbit despre modul în care lupta mamei sale cu boala a influențat decizia ei de a o interpreta pe Allie. „Acest ultim film – „The Notebook”, bazat pe romanul lui Nicholas Sparks – a fost deosebit de greu pentru că joc un personaj care are Alzheimer”, a declarat ea publicației. „Am trecut prin asta cu mama mea și, dacă Nick nu ar fi regizat filmul, nu cred că m-aș fi băgat- este pur și simplu prea greu. A fost un film greu, dar minunat.” 

În cele din urmă, Nick Cassavetes este mândru de filmul pe care el și mama sa l-au făcut împreună – despre care spune că „rezistă destul de bine” după 20 de ani. „Este întotdeauna un șoc să auzi că a trecut atât de mult timp, dar are sens. Sunt doar fericit că există”, spune el, adăugând: „Se pare că a funcționat și sunt foarte mândru de el.” 

În filmul „Jurnalul” / „The Notebook”, un bătrân (James Garner) îi citește o poveste unei femei (Gena Rowlands, mama regizorului Nick Cassavetes) care își pierde memoria pe zi ce trece. Eroii sunt Allie (Rachel McAdams) și Noah (Ryan Gosling), care s-au întâlnit la un carnaval și s-au îndrăgostit. Însă părinții fetei nu au fost de acord cu relația lor. 

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton