Homepage  / Știri

Gena Rowlands a murit. Actrița, cunoscută pentru rolul din „The Notebook”, avea 94 de ani

Gena Rowlands a murit. Actrița, cunoscută pentru rolul din „The Notebook”, avea 94 de ani
9

de Roxana Mirea,

Gena Rowlands a murit. Actrița, cunoscută mai ales pentru rolul din „The Notebook”, avea 94 de ani. Moartea lui Rowlands survine la două luni după ce Nick Cassavetes, fiul ei, a dezvăluit că mama sa se lupta cu boala Alzheimer. 

Gena Rowlands a murit 

Gena Rowlands a murit. Actrița, cunoscută mai ales pentru rolul din „The Notebook”, a încetat din viață la domiciliul ei din California pe 14 august, informează TMZ. Avea 94 de ani.   

Potrivit publicației, atât soțul lui Rowlands, Robert Forrest, cât și fiica sa, Alexandra Cassavetes, au fost alături de ea când a murit. Fiul lui Rowlands, regizorul Nick Cassavetes de la „The Notebook”, a fost acasă la mama sa pe tot parcursul săptămânii, relatează publicația. 

Gena Rowlands îi avea pe Alexandra și Nick, precum și pe fiica Zoe, cu primul ei soț, John Cassavetes, care a murit în 1989. Ea s-a căsătorit cu Forrest în 2012. O cauză a morții nu a fost încă stabilită. 

Moartea lui Rowlands survine la două luni după ce Nick a dezvăluit că mama sa se lupta cu boala Alzheimer. Este aceeași afecțiune de care suferea și personajul lui Rowlands din „The Notebook”, versiunea mai în vârstă a lui Allie, același personaj jucat de Rachel McAdams. 

Am convins-o pe mama mea să o joace pe Allie cea în vârstă și am petrecut mult timp vorbind despre Alzheimer și despre dorința de a fi autentici în această privință, iar acum, în ultimii cinci ani, ea are Alzheimer”, povestea Nick Cassavetes, a cărui bunică, actrița Lady Rowlands, a avut, de asemenea, această boală. „Este în plină demență. Și este atât de nebunesc – noi am trăit-o, ea a jucat-o, iar acum este pe noi.”   

Ultimul rol al actriței câștigătoare a premiului Emmy a fost în 2017 pentru scurtmetrajul „Unfortunate Circumstances”. Pe lângă rolul din „The Notebook”, ea a mai avut roluri memorabile în „Hope Floats”, „The Skeleton Key”, „Something to Talk About” și multe altele.  

Red Carpet Retro – 06/21/04 „The Notebook” premiere @Mann Villag…Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Gena Rowlands suferea de boala Alzheimer 

Gena Rowlands, o legendă a cinematografiei a cărei carieră s-a întins pe aproape șapte decenii și a obținut nenumărate premii, inclusiv două nominalizări la Oscar și un Oscar onorific, suferea de boala Alzheimer. Fiul ei, regizorul și actorul Nick Cassavetes, a împărtășit vestea pentru Entertainment Weekly în timp ce își amintea de colaborarea cu mama lui pentru filmul „The Notebook”. 

În filmul „Jurnalul” / „The Notebook”, un bătrân (James Garner) îi citește o poveste unei femei (Gena Rowlands, mama regizorului Nick Cassavetes) care își pierde memoria pe zi ce trece. Eroii sunt Allie (Rachel McAdams) și Noah (Ryan Gosling), care s-au întâlnit la un carnaval și s-au îndrăgostit. Însă părinții fetei nu au fost de acord cu relația lor.

Sursa foto: Hepta 

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton