; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

1_sxTCG9sw1a7hfKyaJK5dAw

„Gardienii galaxiei” în varianta coreeană. „Space Sweepers” poate fi văzut pe Netflix

09 February 2021

Lungmetrajul „Space Sweepers' (2021), cu titlul în română „Gunoierii spațiali', este un blockbuster sud-coreean în genul space opera, în buna tradiție a unor filme precum „Star Wars' sau „Gardienii galaxiei'.

Povestea e plasată în anul 2092, când Terra a devenit aproape nelocuibilă din cauza poluării, iar omenirea a început deja colonizarea spațiului. Dar în afara câtorva privilegiați, care au bani și putere, restul oamenilor se zbat la limita sărăciei. Din rândurile acestora din urmă face parte și echipajul navei Victory, care încearcă să supraviețuiască „vânând' gunoaie spațiale în speranța că găsesc ceva de valoare pe care ar putea încasa câțiva dolari.

„Space Sweepers' ar fi trebuit să ajungă în cinematografe, dar din cauza pandemiei filmul, care a beneficiat de un buget de 21 de milioane de dolari și a fost turnat în 2019, este disponibil pe Netflix. Poate este pentru prima dată când într-o peliculă plasată în viitor nu se aude numai limba engleză și nicin nu veți auzi numai coreeană. Există un mixaj de personaje, de toate naționalitățile, și fiecare vorbește în propria sa limbă. De-altfel, distribuția este internațională, iar unul dintre personajele importante este interpretat chiar de Richard Armitage, pe care l-am mai văzut în „Hannibal' sau „Hobbitul'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare