; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Garantat1_sezon nou din 24 mai

„Garantat 100%” începe noul sezon cu o problemă de actualitate: calitatea aerului pe care-l respirăm

23 May 2020

De duminică, 24 mai, Cătălin Ştefănescu vine la TVR 1 cu un nou sezon al emisiunii „Garantat 100%', care debutează cu o dezbatere despre importanţa protejării mediului înconjurător: „Curăţenia aerului pe care îl respirăm e şi o problemă de cultură'.

 Vezi galeria foto >

Duminică, 24 mai, de la ora 23.00, Cătălin Ştefănescu îi are ca invitați la „Garantat 100%' pe: Cristian Lascu (cercetător ştiinţific, fost redactor-şef al ediţiei româneşti a revistei National Geographic, speolog legendar, descoperitorul faimoasei peşteri de la Movile) şi pe Dan Bărbulescu (directorul executiv al Asociaţiei Parcul Natural Văcăreşti). Temele edițiiei vor fi: calitatea aerului pe care îl respirăm în oraşele României, protejarea mediului înconjurător, dar şi frumuseţea şi valoarea Parcului Natural Văcăreşti, o adevărată minune a naturii, care se găseşte în capitala României.

„Discutăm cu invitaţii noştri despre o problemă ce poate fi rezumată în câteva cuvinte, care am dori să ajungă la toţi telespectatorii Televiziunii Publice, şi la fiecare concetăţean: curăţenia aerului pe care îl respirăm e şi o problemă de cultură', susţine moderatorul şi realizatorul Cătălin Ştefănescu.

În contextul unei pandemii care a schimbat într-un anumit fel cursul istoriei, importanţa protejării mediului înconjurător devine, aşa cum ar fi fost firesc încă de multă vreme încoace, o preocupare primordială.

„Pentru noi, echipa de la Garantat 100%, subiectele de acest fel au fost unele de prim interes, încă de acum 20 de ani, când am început această emisiune. Nu obosim să spunem că educaţia şi interesul pentru protejarea mediului, igiena personală, a locuinţei, a oraşelor noastre, educaţia civică, cercetarea ştiinţifică, respectul şi interesul constant pentru sănătatea şi vitalitatea spaţiului public, dezbaterea civilizată, înlăturarea diferitelor tipuri de discriminare, protejarea patrimoniului, preocuparea pentru integrarea profundă în circuitul valorilor democratice europene, toate acestea şi încă multe altele sunt probleme fundamentale de cultură' – Cătălin Ştefănescu.

„Garantat 100%' va fi la TVR 1, duminică, 24 mai, de la ora 23.00.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare