; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Gangsterii fac legea Londrei

06 April 2009

“RocknRolla” il readuce pe Guy Ritchie in atentia fanilor: chiar daca nu e la fel de concentrat ca primele doua filme ale sale, este revenirea mult-asteptata pentru britanicul care – in 2005 – dezamagea cu “Revolver”.

Guy Ritchie n-a facut multe filme pana acum – doar cinci (inclusiv cel de fata) – dar s-a impus in inimile fanilor si ale criticilor cu un stil caracteristic. Practic, din 1998 incoace, fostul sot al Madonnei face acelasi film, cu variatiuni pe ici, pe colo. Si daca “Revolver” (2005) a fost un esec lamentabil, regizorul revine acum cu o pelicula care poate sta, fara rusine, alaturi de “Jocuri, poturi si focuri de arma” (1998) si “Unde dai si unde crapa” (2000).

Amalgam de personaje
In “RocknRolla” avem o poveste incalcita, bani, gangsteri, dialoguri si actiune rapide si personaje cu nume ca “Bob Chipesul”, “Tarul” sau “Prajitura”. Simplificand povestea, totul porneste de la o autorizatie de constructie. Lenny Cole (Tom Wilkinson) e omul la care te duci in Londra daca vrei sa construiesti ceva: il are la degetul mic pe consilierul municipal, pe care il mituieste periodic cu femei, masini si chiar brichete. Afaceristul rus Uri Omovici (Karel Roden) vrea sa-si faca stadion in oras si il plateste pe Lenny cu 7 milioane de euro. Sau cel putin incearca, pentru ca banii sunt furati (de doua ori) de pungasii One Two (Gerard Butler) si Mumbles (Idris Elba), cu ajutorul contabilei personale a rusului, Stella (Thandie Newton).

Aruncati-i in oala cinematografica si pe fiul vitreg al lui Lenny (un “rocknrolla” care isi petrece timpul fumand, drogandu-se si emitand teorii serioase despre viata, in semi-obscuritatea unui apartament imund), doi rusi greu de ucis, pe Archy (mana dreapta a lui Lenny), un tribut dansant adus peliculei “Pulp Fiction” (1994), doi drogati care vand haine de blana in mijlocul verii, un turnator si un tablou norocos si ati obtinut revenirea mult-asteptata pentru Ritchie.

de Monica Popescu

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare