Homepage  / Seriale / Netflix

„Gangsteri cu stil”, serial Netflix regizat de Guy Ritchie. Distribuție și trailer

„Gangsteri cu stil”, serial Netflix regizat de Guy Ritchie. Distribuție și trailer

de Andreea Hentea,

Disponibil la Netflix de astăzi, noul serial „Gangsteri cu stil”, regizat de Guy Ritchie, îl are în centru pe Eddie Horniman (Theo James), un tânăr aiurit devenit brusc moștenitorul unui imperiu al cannabisului.

După ce a lansat, în 2020, filmul „Gangsteri cu stil”, care îl avea în centru pe Mickey Pearson (Matthew McConaughey), un întreprinzător britanic de succes pe piața ilegală a drogurilor, care se lupta să se retragă din afacere, Guy Ritchie reia și recompune tema, în noul serial cu același titlu, tehnic un spin-off al lungmetrajului, plasat cam în aceeași zonă a Angliei rurale.

În acest recent „Gangsteri cu stil” / „The Gentlemen” (2024), tânărul Eddie Horniman (Theo James) se trezește, pe nepusă masă, că a moștenit întinsele domenii rurale ale tatălui său, care fac parte dintr-un imperiu al cannabisului. O dată cu moștenirea vin la pachet nenumărate bătăi de cap, fiindcă în preajma lui Eddie apar, brusc, mai mulți interlopi amenințători care își vor partea din operațiune. Cu un frate țicnit alături și multe personaje bizare în jur, fiind inițial hotărât să lichideze afacerea, Eddie pătrunde, treptat, în această lume a criminalității, care îi prilejuiește descoperiri neașteptate.

Universul perfect pentru Ritchie

Guy Ritchie, despre care s-a spus că o dată cu filmul „Gangsteri cu stil” și-a regăsit umorul pierdut în cazul unor filme ca „Aladdin” sau „King Arthur: Legenda sabiei”, jonglează din nou, în cele opt episoade ale serialului, cu toate mărcile sale familiare: distribuție de impact, suspans, umor negru, interlopi, argou, răfuieli sângeroase, dar și bizarerii și grotesc în diverse doze. Regizorul britanic colaborează aici cu unul dintre actorii săi preferați, Vinnie Jones, fost fotbalist profesionist, care a lucrat cu Ritchie încă de la „Jocuri, poturi și focuri de armă” (1998) și „Unde dai și unde crapă” (2000), căruia i se alătură nume ca Joely Richardson, Kaya Scodelario, Giancarlo Esposito sau Daniel Ings.

Filmul reprezintă prima colaborare dintre Guy Ritchie și Theo James. Devenit celebru o dată cu seria SF de aventuri „Divergent”, actorul (azi în vârstă de 39 de ani) și-a câștigat afecțiunea fanilor după numeroasele filme și seriale în care a jucat în ultimii ani – „The Witcher”, „Sanditon”, „Lotusul alb” sau „Soția călătorului în timp”.

Guy Ritchie, care regizează primele episoade ale serialului și este, de asemenea, creator, producător executiv și co-scenarist al acestuia, alături de Matthew Read, a declarat: „Lumea din «The Gentlemen» este o bucățică din mine. Sunt încântat că, alături de Netflix, Miramax și Moonage, am ocazia să o revizitez. Așteptăm cu nerăbdare să readucem fanii în acea lume, prezentând personaje noi și poveștile lor, și am fost entuziasmat să lucrez cu această distribuție extrem de talentată”.

Asemănări între film și serial

Prezentat ca spin-off al lungmetrajului „Gangsteri cu stil”, noul serial nu reia, practic, personajele de acolo, dar păstrează atmosfera, coordonatele și, mai ales, spiritul acestei lumi de infractori cu un statut aparte, care l-a fascinat mereu pe Ritchie.

Recent, site-ul businessinsider.com a identificat o mulțime de elemente pe care Guy Ritchie le aduce din recentul film (dar și din altele, mai vechi) în noul său serial.

Astfel, deși Mickey Pearson (Matthew McConaughey), baronul drogurilor din film, care și-a construit un imperiu din cultivarea plantelor interzise sub uriașele domenii ale aristocraților britanici, nu apare și în serial, tânărul moștenitor jucat de Theo James nu este departe de acesta, descoperind, după moartea tatălui său, o astfel de fermă pe domeniul familiei.

Fratele lui Eddie, Freddy Horniman (Daniel Ings), este un dependent de jocuri de noroc care le datorează unor gangsteri 4 milioane de lire sterline, așa că e închis într-un congelator până face țurțuri, așa cum pățise și Matthew Berger (Jeremy Strong) în film.

Eddie se întâlnește cu Susie Glass (Kaya Scodelario), traficanta care gestionează toate fermele de pe domeniu, și cu fratele ei, Jack (Harry Goodwins), la o sală de sport în care Jack boxează, amintind de antrenorul jucat de Colin Farrell în film.

Un alt element comun este „iarba” cultivată sub moșia Halstead și gestionată de Jimmy (Michael Vu), aceeași pe care Pearson o vinde în film, ceea ce ridică întrebarea dacă organizația lui nu face cumva afaceri cu familia Glass (la care s-a presupus că ar putea răspunde un eventual sezon doi al serialului).

În serial, Eddie și Susie îi plătesc datoriile lui Freddy față de Tommy Dixon (Peter Serafinowicz), dar acesta e forțat să se îmbrace într-un costum ridicol și să pretindă că este pui de găină, așa cum editorul de ziar „Big” Dave (Eddie Marsan), care încerca, în film, să-l șantajeze pe Pearson, era răpit și drogat, apoi forțat să filmeze un videoclip compromițător cu un porc.

După moartea tatălui său, Eddie vrea să-și scoată familia din afacerea cu droguri și cochetează cu ideea de a-și vinde întreaga proprietate unui misterios om de afaceri, Stanley Johnston (Giancarlo Esposito). Afacerea acestuia metanfetamină a fost interpretată ca o trimitere la rolul nemilosului traficant Gus Fring, jucat de Esposito în serialele „Breaking Bad” și „Better Call Saul”.

Dacă Susie este fațada afacerii, tatăl ei, Bobby (Ray Winstone), trage sforile din închisoarea unde stă confortabil, are o verandă comodă și propriul grătar ultramodern, unde le gătește lui Eddie și Susie când îl vizitează. Aranjamentul este similar cu cel al lui Raymond Smith (Charlie Hunnam) din film, care îi pregătea delectări culinare abilului jurnalist Fletcher (jucat de Hugh Grant).

În fine, pe măsură ce este atras în lumea interlopă de Susie și de banda ei, Eddie e obligat să facă diverse infracțiuni, ca de exemplu să fure un Lamborghini exorbitant, deținut de Mercy (Martha Millman), un dealer de mașini corupt care își conduce propriul garaj și care amintește de Rosaline Pearson (jucată în film de Michelle Dockery), soția lui Mickey.

Jurnalistul șantajist este, și el, un liant al celor două producții. Dacă Fletcher (jucat de Hugh Grant în film) cerea 20 de milioane de lire sterline ca să nu dezvăluie afacerea cu droguri, în serial, Frank (John Thomas) încearcă să stoarcă bani de la Max Bessington (Freddie Fox) pentru bizara sa colecție de suveniruri naziste.

În fine, negocierile dintr-un episod al serialului sunt o trimitere la un alt film faimos al lui Guy Ritchie, „Unde dai și unde crapă”. Când Susie și Eddie încearcă să negocieze cu un grup de excursioniști, totul trimite la momentul din lungmetrajul menționat în care boxeurul Mickey (Brad Pitt) se tocmește cu personajul jucat de Jason Statham) și cu cel al lui Stephen Graham.

https://www.youtube.com/watch?v=rFXhBsRlHos
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton