; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Nik Wallenda walks across the Chicago skyline blindfolded for Discovery Channel

GALERIE: Nik Wallenda a doborât două noi recorduri mondiale la Chicago

04 November 2014

Nik Wallenda, supranumit “regele mersului pe sârmă la mare înălţime”, a traversat distanţa dintre doi zgârie-nori din Chicago, stabilind două recorduri mondiale, unul pentru panta cea mai abruptă pe care a urcat şi al doilea pentru cursa finalizată la cea mai mare înălţime, fiind legat la ochi.

Acrobatul Nik Wallenda a intrat în istorie luni, după ce a traversat pe un cablu, la mare înălţime, distanţa dintre doi zgârie-nori din “Oraşul Vânturilor”, Chicago, fără plasă şi alte echipamente de siguranţă, potrivit unui comunicat Discovery Channel.

[Not a valid template]

Discovery Channel a transmis evenimentul, iar telespectatorii au avut ocazia de a urmări ambele părţi ale cursei, într-una dintre zonele cu cele mai puternice vânturi din Chicago, după lăsarea serii. Programul “Nik Wallenda deasupra oraşului Chicago” a fost difuzat live în Statele Unite şi în peste 220 de ţări şi teritorii, inclusiv în România, în noaptea de duminică spre luni, pe Discovery Channel, fiind prezentat de Willie Geist şi Natalie Morales de la NBC News, alături de Jim Cantore de la The Weather Channel.

Nik Wallenda a stabilit două recorduri mondiale cu această cursă pe cablu la mare înălţime, deasupra oraşului Chicago: unul pentru panta cea mai abrută pe care a urcat şi al doilea pentru cursa finalizată la cea mai mare înălţime, fiind legat la ochi.

A fost un sentiment incredibil să fac o astfel de cursă în Chicago. Acest oraş ocupă un loc aparte în inima mea, iar eu visam să fac aşa ceva încă de când eram copil. Mă consider privilegiat că am avut această ocazie şi aş dori să le mulţumesc locuitorilor oraşului Chicago, precum şi celor de la Discovery Channel pentru că au avut încredere în mine şi în ceea ce fac', a declarat Wallenda, acum în vârstă de 35 de ani.

În prima parte a cursei sale, Nik a traversat peste două cvartale, urcând în pantă, la un unghi de 15 grade – echivalentul unei clădiri de 8 etaje – reuşind astfel cea mai abruptă cursă în urcare din întreaga sa carieră şi traversarea între cei mai înalţi zgârie-nori pe care a încercat-o vreodată un membru al celebrei familii Wallenda. Cursa a început de la Turnul de Vest al complexului Marina City, un loc reprezentativ pentru oraşul Chicago, şi a continuat spre clădirea Leo Burnett, la o înălţime de peste 50 de etaje deasupra râului Chicago.

După ce a finalizat prima parte a cursei, Wallenda a declarat: “Aşteptarea este partea cea mai dificilă din ceea ce fac. Eu nu-mi doresc decât să încep cursa, să păşesc pe cablu. Vreau să încep traversarea şi să ajung la capătul cursei”.

Pentru a doua parte a cursei – care s-a întins între Turnul de Vest şi Turnul de Est al complexului Marina City – Nik s-a legat la ochi, fiind prima dată în cariera sa când a încercat o astfel de performanţă.

“Probabil m-aţi văzut tremurând acolo ca o frunză”, a spus Wallenda după ce a încheiat cu succes cursa pe cablu, legat la ochi. “Cablul tremura sub picioarele mele şi nu-mi doream decât să ajung în partea cealaltă”.

După această reuşită, Nik deţine 10 recorduri mondiale, inclusiv traversarea pe cablu a Marelui Canion din 2013, care a fost transmisă în direct pe Discovery.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare