Modifica setarile cookie
Homepage  / Timp liber / Nu rata!

GALERIE FOTO. Topul preferințelor cititorilor Editurilor Litera & Litera mică la Bookfest 2019

de Redactia Tvmania

Cărțile ecranizate, autorii de top și biografiile celebre se află în topul preferințelor cititorilor Litera la Bookfest 2019.

VEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

 

Top 5 Litera ficțiune & non ficțiune

  1. Casa bântuită, de Shirley Jackson, colecția Buzz Books

O autoare extraordinară scrie o poveste înfricoșătoare despre o casă bântuită, un cadru realist dar combinat cu elemente horror și oculte ce a devenit, cum spune Stephen King, “unul dintre cele două mari romane cu subiect supranatural din ultimii o sută de ani” și sursa de inspirație pentru celebrul serial difuzat pe Netflix. Ceea ce la început pare să fie un experiment nevinovat, o întâlnire misterioasă cu niște fenomene inexplicabile, se dovedește rapid a fi o călătorie în cele mai cumplite coșmaruri ale celor patru care au sosit la Hill House și o investigație căreia mulți dintre ei s-ar putea să nu-i supraviețuiască.

„Sunt puține cărțile care m-au speriat profund… Dar Casa bântuită de Shirley Jackson le-a întrecut pe toate… M-a speriat pe când eram adolescent și încă mă bântuie.“ – Neil Gaiman

„Shirley Jackson este unul dintre acei scriitori extrem de speciali, care nu pot fi imitați… și ale căror cărți exercită o vrajă de durată.“ – Joyce Carol Oates

 

  1. Patrick Melrose, de Edward St Aubyn, imprintul Carte Pentru Toți

Bestsellerul internațional Patrick Melrose de Edward St Aubyn a inspirat serialul cu același nume cu Benedict Cumberbatch în rolul principal, disponibil acum pe HBO GO. Cartea ni-l prezintă pe Patrick Melrose, un copil plin de imaginație care se adaptează cu greu la viața alături de părinții săi. Urmărind traiectoria uluitoare a lui Patrick Melrose, de la o copilărie traumatizantă alături un tată abuziv și o mamă alcoolică în Provence-ul anilor ’60 la dependența de droguri din New Yorkul anilor ’80, romanele lui Edward St Aubyn fac o critică dură a clasei aristocrate britanice. Patrick Melrose încearcă să se salveze, dar drogurile nu îl fac să-și uite trecutul, iar petrecerile strălucitoare nu-i oferă izbăvire…

“Nimic din subiectul acestor romane nu vă poate pregăti pentru umorul coroziv al universului lui St Aubin sau – mai surprinzător – pentru densitatea sa filosofică.”  – Zadie Smith

“Unul dintre cele mai bune cicluri din ficțiunea contemporană.” – The Boston Globe

  1. Swing Time, de Zadie Smith, Clasici Contemporani Litera

Un roman ambițios, exuberant, a cărui acțiune se mută din nord-vestul Londrei în Africa de Vest, scris de autoarea multipremiată a bestsellerurilor Dinți albi și Despre frumusețe, nominalizat la Premiul Man Booker și finalist la National Book Critics Circle Award.

Două fete metise visează să devină dansatoare, dar numai una, Tracey, are talent. Cealaltă are idei: despre ritm și despre muzica celor de culoare, despre vremurile în care trăiesc și despre ce o face pe o persoană să se simtă cu adevărat liberă. Este o prietenie apropiată, din copilărie, care se termină însă brusc la începutul anilor 1920, o prietenie la care nu se vor întoarce niciodată, dar care nu va fi nicicând uitată.

 

  1. Povestea mea, de Michelle Obama

Cea mai citită biografie la nivel global continuă să fie bestseller și în România. Fosta Primă -Doamnă ale Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama își scrie memoriile într-o carte sinceră, puternică și fascinantă invitând milioane de cititori să o descopere din copilărie până la viața de familie și cea politică. Pentru prima dată, Michele Obama descrie primii ani ai căsniciei sale, când încerca să găsească echilibrul între carieră și ascensiunea rapidă în politică a soțului ei. Ne dezvăluie detalii intime din discuțiile pe care le-au purtat înainte de candidatura lui Barack Obama la președinție și impresii despre rolul pe care ea l-a jucat în campania lui electorală, ca o figură populară, dar și foarte des criticată. Cu un stil narativ grațios, presărat cu umor și o sinceritate neobișnuită, Michelle Obama ne oferă o poveste vie din culisele vieții ei, relatând secvențe neștiute despre lansarea istorică a familiei ei pe scena internațională, precum și din viața lor ca familie prezidențială, de-a lungul celor opt ani spectaculoși petrecuți la Casa Albă – în care și-a descoperit propria țară, iar America a descoperit-o pe ea.

„Un dans în sine, sincopat, neașteptat și vioi… Poate că Swing Time nu este simplu de analizat și nu se mulează pe nici un tipar, dar este extraordinar de plin de viață.“ The New York Review of Books

  1. Maria, o Regină în război, de Ion Bulei

O carte de istorie pe care cu toții ar trebui să o citim despre Regina Maria, cum precizează și autorul, celebrul istoric, cercetător și profesor Ion Bulei: “Așa cum englezii, atunci când se gândesc la reginele lor, o au în minte pe regina Victoria, tot astfel românii se duc cu amintirile regale mai întâi spre Maria. Ea e Regina.” Regina Maria continuă să ne fascineze, ne încântă cu adevărat metamorfoza acestei principese, pe jumătate englezoaică, pe jumătate rusoaică, într-o regină mai româncă decât românii, iubindu-i pe aceștia și iubindu-le țara până la a se confunda cu ei și cu ea. Ne-a plăcut, totodată, jocul intelectual pe care Maria ni-l propune: un personaj care, scriindu-și propria istorie, își corijează faptele de viață, iar noi, de pe margine, urmărim felul în care se conturează această istorie, istoria unei femei de succes.

 

Top 5 Litera mică

  1. La cinci pași de tine, de Rachel Lippincott cu Mikki Daughtry și Tobias Iaconis

Prima pe lista de lectură în preferințelor adolescenților pe segmentul young adult este cartea ecranizată și publicată în peste 26 de țări „La cinci pași de tine”. O poveste de dragoste emoționantă, perfectă pentru fanii lui John Green, despre doi tineri care se îndrăgostesc deși nu se pot apropia unul de altul fără să-și riște viața.

Oare poți iubi pe cineva pe care nu-l poți atinge niciodată?

“Povestea ta este tot ce ai, tot ce vei avea vreodată. Este ceva ce merită prețuit.” – Michelle Obama

  1. Sally Jones, Maimuța criminalului, de Jakob Wegelius

Lisabona, în jurul anului 1900: Într-o înfruntare în port, un om cade în apă. Trupul său nu este găsit niciodată. Cu toate acestea, marinarul finlandez Henry Koskela este acuzat de crimă și condamnat la douăzeci și cinci de ani de închisoare. Din dorința de a demonstra nevinovăția prietenului ei, Sally Jones pornește într-o călătorie plină de aventuri pe străzile înguste din Lisabona, apoi în Alexandria și Bombay, pänă în fabulosul palat al maharajahului din Bhapur. Pe drumul spre adevăr întälnește o tänără care cäntă fado minunat, un episcop suspect, un paznic de cimitir prietenos, un comisar sinistru, o cămilă cu trei cocoașe și un maharajah capricios… Un jurnal fascinant și un roman de aventuri construit după toate regulile genului, perfect pentru fanii misterelor și ai poveștilor cu detectivi. ,,Probabil, cea mai fermecătoare carte pe care am citit-o anul acesta. ” The New York Times

 Premiul Mildred L. Batchelder (SUA, 2018) • Premiul german pentru literatură pentru copii (Germania, 2017) Premiul pentru literatură pentru copii și tineret al Consiliului Nordic (2015) • Premiul August pentru literatură pentru copii și tineret (Suedia, 2014)

  1. Charlie se transformă în cocoș, de Sam Copeland

O carte pentru copii, jucăușă, interactivă și minunat ilustrată, tradusă deja în 21 de limbi.

Charlie McGuffin are un secret incredibil… Se poate transforma în tot felul de animale: purice, porumbel, chiar și rinocer. Problema e că asta se întâmplă când își face griji, și, în clipa de față, pe Charlie îl îngrijorează o grămadă de lucruri: Fratele lui (care e în spital); Părinții lui (care sunt sperați); Și bătăușul școlii (care l-a luat în vizor). Cu ajutorul celor mai buni prieteni, Charlie trebuie să găsească un mod de a ține sub control această nouă putere înfricoșătoare – și asta cât mai repede.

„Pentru prima dată simt întreaga povară a fiecărui centimetru, a fiecărui milimetru din cei șase pași dintre noi. Îmi strâng puloverul mai aproape de corp și întorc privirea spre teancul de saltele de yoga din colț, încercând să nu dau atenție faptului că distanța aceasta va exista întotdeauna.“

  1. Prințesă cu adevărat, de Connie Glynn

Continuarea primului volum deja devenit bestseller Prințesă sub acoperire, o poveste fermecătoare despre prietenie, devotament și curajul de a fi tu însuți într-o lume în care prințesele nu sunt ce par a fi, iar magia basmului se regăsește acolo unde te aștepți mai puțin.
Când se întorc la Rosewood Hall după vacanță, Lottie și Ellie speră ca, dupa evenimentele dramatice din ultimul an, vor avea parte de un trimestru liniștit. Dar la renumita școala se întâmplă lucruri teribile, iar elevii sunt otrăviți. Să fie oare tot mai aproape amenințarea organizației secrete Leviathan? Lottie și Ellie sunt hotărâte să descopere vinovatul, dar primejdia le pândește după colț …

Connie Glynn s-a născut în Anglia în 1994 și a avut încă din copilărie o mare pasiune pentru povești, dictându-i mamei sale prima ei povestire la vârsta de șase ani. În timpul facultății a înființat canalul YouTube de vlogging Noodlerella, care s-a bucurat de un succes imens în Marea Britanie, adunând în scurt timp aproape un milion de abonați.

  1. Scrisori din far, de Emma Carroll

O poveste plină de aventuri, minunat scrisă, despre curaj, suferință, prietenie și compasiune în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și o lecție de viață dintre cele mai importante: respectul și bunătatea pot înfrânge prejudecățile și intoleranța. După mai multe luni de bombardamente în Londra, în urma unui raid aerian în care Sukie, sora ei mai mare, dispare fără urmă, Olive Bradshaw și fratele ei sunt trimiși într-un sătuc de pe coasta Devonului, în casa misteriosului paznic al farului. Acolo, Olive găsește un bilet codificat care pare să o lege pe Sukie de Devon și de ceva deopotrivă misterios și extraordinar de periculos. 

„Mori de râs, nu alta!” The Guardian

 

 

 

 
Urmărește-ne pe Google News
 
 
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te