VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 15
Printre noutățile pe care cititorii le vor descoperi la Gaudeamus 2018 se numără:
- „Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey” de Susan Wojciechowski, cu ilustraţii de P. J. Lynch (Kate Greenaway Medal, 1995) — Toomey este cel mai bun cioplitor în lemn din vale. Dar este întotdeauna posac și morocănos. Zâmbește rareori și nu râde niciodată. Dar într-o zi de început de iarnă, văduva McDowell împreună cu băiețelul ei, Thomas, îi bat la ușă cu o rugăminte pe care numai el le-o poate îndeplini.
- „Un dar de Crăciun pentru Horațiu Chifteluță” de John Burningham („Cea mai bună carte ilustrată”, The New York Times Book Review, 1993) — E Ajunul Crăciunului și e foarte târziu. Moș Crăciun a împărțit darurile tuturor copiilor și s-a întors acasă cu sacul gol… O, ba nu! Sacul nu-i gol. A mai rămas un cadou, cel pentru Horațiu Chifteluță, un băiețel care locuiește într-o colibă din vârful muntelui Dura Vura.
- „Acesta e un poem care vindecă peștii” de Jean-Pierre Siméon, cu ilustrații de Olivier Tallec — Ca să-l vindece de plictiseală pe Léon, peștișorul său roșu, Arthur trebuie să-i spună un poem. Dar există oare cineva pe lume în stare să-i explice lui Arthur ce-i acela un poem? Bunicii, brutăreasa, vânzătorul de biciclete, canarul – toți au câte un răspuns. Și toate sunt diferite. Un poem pare a fi ceva foarte misterios.
- „Păsările au aripi, copiii au cărți” de Alain Serres, cu ilustrații de Lucile Placin — Inspirată din numărătorile și jocurile de cuvinte ale copilăriei, această carte plină de viață și culoare nu este numai o invitație la joacă, ci și o odă adusă literaturii. Unde ajungem oare atunci când ne lăsăm purtați de forța acestor minunate jucării care sunt cuvintele?
- „Robinson” de Peter Sís — o carte despre prietenie, imaginație și puterea vindecătoare a poveștilor, care s-a născut dintr-o experiență prin care trec, într-o formă sau alta, toți copiii: confruntarea cu părerea celorlalți.
- „Departe, tot mai departe”, volumul III din seria Corto Maltese de Hugo Pratt.
- „Uite, Madicken, ninge!” de Astrid Lindgren, cu ilustrații de Ilon Wikland;
- „Lupul cel Mare şi Lupul cel Mic. O preafrumoasă portocală” de Nadine-Brun Cosme, cu ilustraţii de Olivier Tallec;
- „Franz, Dora, fetiţa şi păpuşa” de Didier Lévy, cu ilustraţii de Tiziana Romanin;
- „Cartea cu Te rog şi Mulţumesc” de Richard Scarry;
- „Mergem la vânătoare de urşi” de Michael Rosen, cu ilustraţii de Helen Oxenbury;
- „Şşş! Avem un plan” de Chris Haughton;
- „Aventurile lui Peter în Țara Afinelor” de Elsa Beskow;
- „Noapte frumoasă, omidă mâncăcioasă” de Eric Carle.
În standul său, Editura Cartea Copiilor va organiza patru sesiuni de lectură susţinute de Brandi Bates, fondatoarea Citim Împreună România:
- Miercuri, 14 noiembrie, de la ora 15:00 – „Un dar de Crăciun pentru Horațiu Chifteluță” şi „Șșș! Avem un plan” şi de la ora 17:00 – „Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey” şi „Mergem la vânătoare de urși”.
- Joi, 15 noiembrie, de la ora 11:00 – „Acesta e un poem care vindecă peştii” şi „Un dar de Crăciun pentru Horațiu Chifteluță” şi de la ora 13:00 – „Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey” şi „Robinson”. Mai multe detalii despre evenimentele Cartea Copiilor pot fi găsite pe pagina de Facebook a editurii.
Toate titlurile din oferta Cartea Copiilor disponibile la Gaudeamus vor avea reduceri de 25-30%. Vizitatorii vor putea participa și la o tombolă, unde vor avea șansa de a câștiga unul dintre cele cinci premii a câte trei cărți la alegere, expediate gratuit de editură la sfârșitul târgului.