; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

45572503_1868236726558847_5360717392747954176_o

GALERIE FOTO. Noutăţile Editurii Cartea Copiilor la Târgul Internaţional Gaudeamus 2018

08 November 2018

Editura Cartea Copiilor îşi așteaptă cititorii la Târgul de Carte Gaudeamus, care se va desfășura între 14-18 noiembrie 2018, în pavilionul central Romexpo. Standul Cartea Copiilor va avea numărul 239 și se va afla pe nivelul 4,50, iar programul de vizitare a târgului va fi între orele 10:00 şi 20:00.

 Vezi galeria foto >

Printre noutățile pe care cititorii le vor descoperi la Gaudeamus 2018 se numără:

 • „Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey” de Susan Wojciechowski, cu ilustraţii de P. J. Lynch (Kate Greenaway Medal, 1995) — Toomey este cel mai bun cioplitor în lemn din vale. Dar este întotdeauna posac și morocănos. Zâmbește rareori și nu râde niciodată. Dar într-o zi de început de iarnă, văduva McDowell împreună cu băiețelul ei, Thomas, îi bat la ușă cu o rugăminte pe care numai el le-o poate îndeplini.
 • „Un dar de Crăciun pentru Horațiu Chifteluță” de John Burningham („Cea mai bună carte ilustrată', The New York Times Book Review, 1993) — E Ajunul Crăciunului și e foarte târziu. Moș Crăciun a împărțit darurile tuturor copiilor și s-a întors acasă cu sacul gol… O, ba nu! Sacul nu-i gol. A mai rămas un cadou, cel pentru Horațiu Chifteluță, un băiețel care locuiește într-o colibă din vârful muntelui Dura Vura.
 • „Acesta e un poem care vindecă peștii' de Jean-Pierre Siméon, cu ilustrații de Olivier Tallec — Ca să-l vindece de plictiseală pe Léon, peștișorul său roșu, Arthur trebuie să-i spună un poem. Dar există oare cineva pe lume în stare să-i explice lui Arthur ce-i acela un poem? Bunicii, brutăreasa, vânzătorul de biciclete, canarul – toți au câte un răspuns. Și toate sunt diferite. Un poem pare a fi ceva foarte misterios.
 • „Păsările au aripi, copiii au cărți' de Alain Serres, cu ilustrații de Lucile Placin Inspirată din numărătorile și jocurile de cuvinte ale copilăriei, această carte plină de viață și culoare nu este numai o invitație la joacă, ci și o odă adusă literaturii. Unde ajungem oare atunci când ne lăsăm purtați de forța acestor minunate jucării care sunt cuvintele?
 • „Robinson' de Peter Sís o carte despre prietenie, imaginație și puterea vindecătoare a poveștilor, care s-a născut dintr-o experiență prin care trec, într-o formă sau alta, toți copiii: confruntarea cu părerea celorlalți.
 • „Departe, tot mai departe', volumul III din seria Corto Maltese de Hugo Pratt.
 • Uite, Madicken, ninge!' de Astrid Lindgren, cu ilustrații de Ilon Wikland;
 • „Lupul cel Mare şi Lupul cel Mic. O preafrumoasă portocală' de Nadine-Brun Cosme, cu ilustraţii de Olivier Tallec;
 • „Franz, Dora, fetiţa şi păpuşa' de Didier Lévy, cu ilustraţii de Tiziana Romanin;
 • „Cartea cu Te rog şi Mulţumesc' de Richard Scarry;
 • „Mergem la vânătoare de urşi' de Michael Rosen, cu ilustraţii de Helen Oxenbury;
 • „Şşş! Avem un plan' de Chris Haughton;
 • „Aventurile lui Peter în Țara Afinelor' de Elsa Beskow;
 • „Noapte frumoasă, omidă mâncăcioasă' de Eric Carle.

 

În standul său, Editura Cartea Copiilor va organiza patru sesiuni de lectură susţinute de Brandi Bates, fondatoarea Citim Împreună România:

 • Miercuri, 14 noiembrie, de la ora 15:00 – „Un dar de Crăciun pentru Horațiu Chifteluță” şi „Șșș! Avem un plan” şi de la ora 17:00 – „Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey” şi „Mergem la vânătoare de urși”.
 • Joi, 15 noiembrie, de la ora 11:00 – „Acesta e un poem care vindecă peştii” şi „Un dar de Crăciun pentru Horațiu Chifteluță” şi de la ora 13:00 – „Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey” şi „Robinson”. Mai multe detalii despre evenimentele Cartea Copiilor pot fi găsite pe pagina de Facebook a editurii.

 Toate titlurile din oferta Cartea Copiilor disponibile la Gaudeamus vor avea reduceri de 25-30%. Vizitatorii vor putea participa și la o tombolă, unde vor avea șansa de a câștiga unul dintre cele cinci premii a câte trei cărți la alegere, expediate gratuit de editură la sfârșitul târgului.

 

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare