; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Pettson _i Findus 7

GALERIE FOTO: În februarie, ne reîntâlnim cu „Pettson şi Findus”, la Minimax

12 January 2018

„Pettson şi Findus' este un serial animat adaptat după seria de cărți cu același nume – „Pettson and Findus' (în suedeză „Pettson och Findus') – scrisă și ilustrată de autorul suedez Sven Nordqvist.

Este povestea lui Pettson, un bătrân care trăiește într-o fermă micuță, își cultivă pământul și își îngrijește animalele. Cel mai bun prieten al său din rândul animalelor este Findus, pisica vorbitoare care îi aduce multe bucurii, cu care trăiește multe aventuri și care, prin caracterul său neastâmpărat, deseori îl supără pe fermier. Prima carte a apărut în 1984, și în România, primele două volume ale aventurilor celor doi – „Tortul de clătite' și „Vânătoarea de vulpi' – au apărut la Editura PandoraM.

 Vezi galeria foto >

Serialul animat „Pettson şi Findus' a mai fost difuzat de Minimax cu ani în urmă, iar acum canalul aduce o miniserie de patru episoade – „Pisico-Nautul', „Maşinăria Tomte', „Pisoiul rachetă' și „Uitucul' – care au fost realizate în anul 2000 și au o durată de 75 de minute. Miniseria va avea premiera luni, 5 februarie, de la ora 14.30, și va continua în fiecare zi, până joi, la aceeași oră.

În același timp, pentru fanii poveștii suedeze, pe Netflix se poate vedea lungmetrajul live action „Pettersson und Findus 2 – Das schönste Weihnachten überhaupt' (2016). Este vorba despre o producție germană, în care Pettson îi promite lui Findus că vor avea cel mai frumos Crăciun din toate timpurile, dar se pare că toate lucrurile merg prost.

Puteți vedea trailer-ul filmului aici:

 

 

 

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare