; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Festivalul de Film de la Veneția 2018 Primele apariții pe covorul roșu

GALERIE FOTO. Festivalul de Film de la Veneţia 2018: Cum au arătat vedetele pe covorul roşu

31 August 2018

A început o nouă ediție a Festivalului de Film de la Veneția și odată cu el și celebritățile și-au făcut apariția în cele mai chic ținute. Ediția din acest an a festivalului aduce în prim plan problema slabei reprezentări feminine în cadrul competiției de film. 

Cea de-a 75-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția, organizată de La Biennale di Venezia a început ieri și ne va ține cu ochii ațintiți vreme de 11 zile. Ediția din acest an aduce în prim plan problema reală a lipsei egalității de gen în cadrul competițiilor de la festivalurile de film.

La conferinţa de presă care a avut loc ieri, înaintea galei de deschidere, organizatorii au anunţat că vor semna un angajament privind egalitatea de gen, la fel cum au făcut-o anul acesta și cei care se ocupă de Festivalul de Film de la Cannes şi de la Locarno.

 

 Vezi galeria foto >

Guillermo del Toro, președintele juriului acestei ediții, a vorbit despre nevoia de a avea mai multe femei cineast în cadrul festivalurilor de film. „Avem o problemă reală acum. Este o problemă reală în cultură, în general. Multe dintre vocile care simt nevoia de a fi auzite trebuie să fie auzite. Nu este vorba despre stabilirea unei norme, este vorba despre timpul prezent. Nu este o controversă, este o problemă adevărată, a spus regizorul de origine mexicană. „Cred că ţelul trebuie să fie de 50/50 până în 2020. Dacă este 50/50 până în 2019, cu atât mai bine', a adăugat el.

Este al doilea an consecutiv când în competiţia Festivalului de Film de la Veneţia se află un singur film semnat de o femeie, respectiv The Nightingale,de Jennifer Kent.

Alături de Guillermo del Toro, din juriul acestei ediții a festivalului mai fac parte actorii Christoph Waltz, Naomi Watts, Sylvia Chang, Trine Dyrholm, Nicole Garcia, scenarista Malgorzata Szumowska și regizorii Paolo Genovese şi Taika Waititi.

Seara trecută, festivalul a fost deschis cu proiecția filmului First Man, de Damien Chazelle, cu Ryan Gosling şi Claire Foy în rolurile principale. Acesta este al doilea film regizat de Chazelle, după La La Land, peliculă recompensată cu şase premii Oscar. Lungmetrajul First Man, inspirat din fapte reale, prezintă lumii povestea astronautului Neil Armstrong, primul om care a păşit pe lună.

 

21 de filme se află în competiția pentru Leul de Aur, iar First Man este marele favorit. Între cele 21 de filme se numără și Suspiria, un remake după pelicula horror a lui Dario Argento.

Filmul A star is born, care marchează debutul regizoral al lui Bradley Cooper va fi proiectat în premieră la Veneţia, însă în afara competiţiei. Alături de Bradley Cooper, în film joacă și Lady Gaga.

Actrița Vanessa Redgrave și regizorul canadian David Cronenberg vor fi omagiați cu Leul de Aur pentru întreaga carieră.

Cea de-a 75-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția se va încheia pe 8 septembrie.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare