; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

19990291_243139576192790_53595383827402236_n

GALERIE FOTO. După „Wild Carpathia”, Charlie Ottley a făcut „Chipurile României”. Noua serie va fi difuzată de TVR 1

22 March 2018

La TVR 1, începe un nou serial de călătorie, în care activistul de mediu şi prezentatorul Charlie Ottley descoperă „Chipurile României' / „Flavours of Romania'. Noua serie va putea fi urmărită la TVR 1 şi TVR+ vinerea, de la ora 21.00.

Cele nouă episoade ale seriei „Chipurile României' fac un portret al marilor regiuni istorice ale României, prin intermediul unor poveşti despre bucătăria, cultura, istoria, meseriile, dar şi despre peisajele naturale absolut uimitoare sau conservarea valorilor ţării. În aventura sa, Charlie Ottley întâlneşte chefi celebri, muzicieni, povestitori, istorici, VIP-uri, activişti de mediu şi personaje pitoreşti care îl conving că România este încă cea mai frumoasă şi extraordinară ţară a Europei.

„În trecut, când încerca să-şi promoveze turismul, România se raporta întotdeauna la aceleaşi lucruri, aceleaşi destinaţii. Am vrut să arăt că fiecare regiune a ţării este minunată şi ar trebui celebrată. Oriunde mergi sunt lucruri extraordinare de văzut, dar sunt şi zone care au nevoie disperată de ajutor şi de protecţie, înainte de a fi distruse. Prin prezervarea moştenirii naturale şi culturale a României, a biodiversităţii sale, a pădurilor sale seculare, a satelor şi monumentelor istorice, se poate asigura un venit sustenabil pentru ariile rurale', crede Charlie Ottley.

Din Delta Dunării în Maramureş, de la graniţa cu Ucraina până la Porţile de Fier, telespectatorii vor „participa' la o călătorie în care vor descoperi spiritul României aşa cum nu a mai fost vreodată surprins. Cei care vor vedea noua serie o vor descoperi mai relaxată, dar şi mai tăioasă decât „Wild Carpathia', cu multe momente sfâşietoare, dar şi pline de umor.

„Chiar nu ştiam la ce să ne aşteptăm, dar trebuia să planificăm foarte bine lucrurile. Au fost momente când era să mor, am avut nişte zile dezastruoase, apoi săptămâni când părea că nu vom reuşi cu acest film. Cu siguranţă, este seria care ne-a provocat cel mai mult. Dar, pentru noi toţi cei implicaţi, este un film pe care l-am făcut cu foarte multă dragoste', adaugă Charlie Ottley.

Echipa lui Charlie Ottley a produs serialul pentru a prezenta copiilor români o lecţie interesantă şi pentru a le arătă părinţilor lor ce comori de nepreţuit are România şi cât de mare nevoie au aceste comori să fie păstrate, conservate şi pentru generaţiile următoare. De asemenea, pentru a înregista monumentele aflate în pericol înainte ca unele dintre acestea să dispară. În fiecare episod, Charley semnalează exemple de bună practică precum Ambulanţa Arhitecţilor sau Fabrica de ţigle de la Apoş, Sibiu. Dar mai şi expune cele mai mari ameninţări la adresa unui viitor sustenabil, precum răspândirea unei dezvoltări nesăbuite în zonele intrate în patrimoniul naţional şi devastarea cauzată de defrişările ilegale.

 

 Vezi galeria foto >
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare